УНИЦЕФ призовава за незабавно прекратяване на военните действия, тъй като

...
УНИЦЕФ призовава за незабавно прекратяване на военните действия, тъй като
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Децата на Газа плащат най-високата цена и стотици са убити

„ УНИЦЕФ приканва за неотложно преустановяване на военните дейности, защото 1,1 милиона души, съвсем половината от тях деца, са били предизвестени да се изтеглят преди предстоящото наземно нахлуване против едно от най-гъстонаселените места на планетата, без да има несъмнено безвредно място за тях.

Стотици деца са убити и ранени. Всеки час в Газа броят на убитите деца нараства. Убийствата на деца би трябвало да спрат. Картините и историите приказват сами по себе си: деца с ужасяващи изгаряния, минохвъргачни рани и изгубени крака. А лечебните заведения са изцяло претрупани. Въпреки това броят на ранените продължава да пораства.

Израелските деца, държани като заложници в Газа, би трябвало да бъдат безвредно и неотложно събрани със фамилиите и околните си.

Хуманитарната обстановка се изостри до краен лимит и всички отчети сочат за нови офанзиви. Състраданието и интернационалното право би трябвало да надделеят.

Децата и фамилиите в Газа на практика останаха без храна, вода, електричество, медикаменти и безвреден достъп до лечебните заведения след дни на въздушни удари и спирания на всички направления за доставки.

Единствената електроцентрала в Газа остана без гориво в сряда следобяд, водейки до прекъсване на електроснабдяването, водата и пречистването на отпадъчни води. Повечето поданици от дълго време не могат да получат питейна вода или вода за семействата си.

Най-малко шест кладенци за вода, три помпени станции, един контейнер и една апаратура за обезсоляване, обслужващи повече от 1 милион души, са развалени от въздушните удари.

Хуманитарните чиновници би трябвало да имат безвреден достъп до децата и техните фамилии, където и да се намират те, с цел да им дават животоспасяваща помощ и консумативи.

Във всяка война най-вече страдат децата. За страдание, това е изключително правилно през днешния ден. ”
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР