УНИЦЕФ - България започва кампания, посветена на невербалните деца. Невербалните

...
УНИЦЕФ - България започва кампания, посветена на невербалните деца. Невербалните
Коментари Харесай

УНИЦЕФ започва кампания в подкрепа на невербалните деца у нас

УНИЦЕФ - България стартира акция, отдадена на невербалните деца. Невербалните деца имат какво да кажат - помогни им да се изразят, приканват от международната организация.

„ Това са децата, които не се показват посредством тирада - те не могат да приказват, или деца, които имат информационни усложнения в своето развиване. Това са група деца, които са по-невидими, по-предизвикателни за работа в това число, от страна на учителите ", сподели пред БНР Мария Янкова от УНИЦЕФ - България.

Кампанията е обвързвана с по-масовото въвеждане на помагащи технологии за попълваща и различна връзка - от лесни за направа средства като изобразени на ламинирана хартия знаци и картинки, които децата да употребяват, до по-сложни софтуерни средства и програмен продукт, които са ориентирани към деца с повече двигателни усложнения, които не могат да вземем за пример да употребяват ръцете си, с цел да посочат. Една от технологиите разрешава надзор на устройство с взор, тъй че невербалните деца да означат своя потребност, предпочитание, да изразят мнение или да покажат познания.

Кампанията цели да разпространява този вид средства за връзка както измежду експертите - логопеди, психолози, ресурсни учители, по този начин и измежду обществото като цяло, разясни Янкова.

УНИЦЕФ приготвя азбучник с разнообразни артикули, които могат да се употребяват в практиката с невербални деца.

Невербалните деца употребяват доста жестове, с цел да поддържат връзка и натрупат знания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР