Унищожителна статия за България излезе в една от най-авторитетните медии

...
Унищожителна статия за България излезе в една от най-авторитетните медии
Коментари Харесай

Политико: ”Каскетът срещу Тиквата: Българската мафиотска държава достига точка на пречупване”

Унищожителна публикация за България излезе в една от най-авторитетните медии в света " Политико ".

Заглавието е показателно: " Каскетът срещу Тиквата: Българската мафиотска страна доближава точка на изкривяване "  

Кризата на върховенството на закона избухна нескрито в бурна обществена борба сред основния прокурор и някогашния министър председател Бойко Борисов, показва изданието.

 



" Последната политическа рецесия в България зависи от крайпътна бомба, израелски специалист по муниции и смъртни закани в жанр Кръстникът. 

Главните герои са главорезният основен прокурор Иван Гешев с прякор „ Каскетът “ и някогашният министър председател Бойко Борисов с прякор „ Тиквата “.

Но безспорно това е основен миг за върховенството на закона в България и напъните да се трансформира балканската страна от 7 милиона души в пълноправна народна власт.

Гешев твърди, че някой се е опитал да взриви бронирания му джип, до момента в който минавал през завой на селски път.   

В основата на рецесията е извънредно значимата роля на основния прокурор. Гешев от дълго време е определян от антикорупционни и продемократични деятели като една от най-големите спънки пред доближаването на България с нормите на Европейски Съюз. (Наричан е „ Каскетът “ поради непокътнатата му марка шапка.

През лятото на 2020 година той беше една от главните цели на масови улични митинги против мафията , където стачкуващи безрезултатно желаеха оставката му.

Политически предпазената мафия в България е вездесъща и нейните ползи включват опиати, оръжие, контрабанда на хора и източване на еврофондове. За протестиращите свръхмогъщите прокурори на България лежат в сърцето на мафиотската конструкция, като постоянно подсигуряват, че никоя огромна риба в никакъв случай няма да бъде изправена пред правораздаването в хванатата страна.  

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР