Унищожаването на петте украински Су-27 и повреждането на още два

...
Унищожаването на петте украински Су-27 и повреждането на още два
Коментари Харесай

В Миргород Русия тренира унищожаването на украинските Ф-16

Унищожаването на петте украински Су-27 и повреждането на още два сходни самолета на летището в Миргород стана най-сериозната загуба за украинските Военновъздушни сили за целия интервал на спецоперацията. Груповият ракетен удар е нанесен от комплекси " Искандер ". Експертите приказват за увеличените благоприятни условия на съветското разузнаване. Този удар също послужи като предизвестие към Киев и Запада преди разполагането на изтребители Ф-16 в Украйна.

Американското списание “Форбс ” назова унищожаването на няколкото Су-27 в Миргород край Полтава едно от най-скъпите за всички времена в специфична военна интервенция. Военновъздушни сили на ВСУ, акцентира изданието, не могат да си разрешат такива загуби.

Според съветското министерство на защитата в понеделник съветските военни са унищожили пет и са развалили два украински многоцелеви изтребителя Су-27 на военно летище в Миргород. Ракетните удари са нанесени от комплекс " Искандер-М ". Обективни контролни фрагменти демонстрират горящи самолети на пистата и в хангарите на летището.

831-ва тактическа авиационна бригада на Украйна е основана на военното летище в Миргород, което се употребява като стартова площадка за офанзиви на Запорожка област и Кримско направление. Има и център за образование на водачи, хранилища и автотранспортно дружество.

Според няколко канала в “Телеграм ” ракетните удари са били ориентирани от съветски дрон, който е прелетял няколко часа над военновъздушната база на ВСУ. Руската войска постоянно нападна това летище. За последно това се случи на 15 против 16 юни. Фактът, че вследствие на съветската ракетна офанзива на летището има „ известни загуби “, съобщи и някогашният представител на Военновъздушни сили на Украйна Юрий Игнат.

„ Миргород е най-важното летище за отскок за ВСУ “, припомня Александър Коц, боен сътрудник на “Комсомолская истина ”, член на Съвета по правата на индивида.

Успехът на тази интервенция беше обезпечен от координираната разследваща работа. „ Полтавска област въпреки всичко не е най-близкият гръб, само че нашите разследващи самолети работят на толкоз огромно разстояние. Следователно имаме и картина на заличаване на бойните самолети. В същото време е значимо да се разбере, че има доста къс период сред откриването на задачата и командата за поразяването ѝ “, изясни Коц.

Според него сходни интервенции се усложняват от обстоятелството, че врагът употребява данни от разузнаването на НАТО и може да вдигне самолетите, преди Русия да нанесе ракетен удар. Освен това украинците прибягват до трикове: рисуват очертанията на самолети на стоянките, представяйки ги за същински цели. Въпреки това унищожаването на пет изтребителя Су-27 и повредата на още два самолета беше сериозен удар за ВСУ. „ Тези самолети се употребяват от украинската войска за нанасяне на удари по съветска територия с ракети западно произвеждане “, посочи източникът.

Военният сътрудник допусна, че Украйна е получила унищожените самолети от Полша, Румъния и Чехия. „ В момента Украйна не създава свои лични летателни апарати и зависи от задгранични доставки “, акцентира Коц, добавяйки, че Русия ще работи в бъдеще за поразяване на американски Ф-16, които Украйна чака да стартира да получава от западните си съдружници в близко бъдеще.

Успешният удар по летището в Миргород сочи два кардинално значими качества на съветската войска. Както написа каналът “Телеграм ” „ Погледът на човек в пагони “, преди всичко, това се отнася за непрекъснат мониторинг на основните противников летища. И второ, става допустимо да се открие огън по тези транспортни средства с далекобойни ракетни оръжия за доста малко време (минути след разкриване и ориентиране на целта).

„ Освен това имаме очевидно доказателство, че сега Военновъздушни сили на ВСУ поддържат бойни пилотирани самолети и по-специално тежки изтребители. Няма подозрение, че Украйна ги крие в железобетонни укрития за дълъг интервал от време (през нощта, например) “, считат създателите на канала.

Бойната глава на „ Искандер “ не е в положение да пробие стоманобетонни конструкции; това изисква непосредствено попадение от авиационна бомба с диаметър над 250 кг, тъй че „ съветското разузнаване съумя да хване вражеския Су-27 на летището за отскок, където те са били най-вероятно за зареждане с гориво ”.

Признаването от украинската страна на вредите по самолета значи, че оборудването не може да бъде възобновено. „ Самолетът е бистър уред. Дори в случай че касетъчна бойна глава леко го допре, има 99% късмет апаратът да бъде отписан и въобще да не бъде ремонтиран. И с цел да няма илюзии, че могат да бъдат възобновени, се постановат повтарящи се еднотипни удари. Да се довършат, преди ранените животни да бъдат завлечени до бетонното оборудване “, считат анализаторите.

Според специалистите комбинацията от „ далечни безпилотни разследващи самолети и отдалечен ударен комплекс “ е работила съвършено и в бъдеще Русия „ ще работи и върху Ф-16 - когато те заемат мястото си на украинските летища “.

Анализаторът също по този начин отговори на украински специалисти, които считат, че изтребителите са останали на летището отвън прикритието прекомерно дълго и военните, виновни за това, би трябвало да носят сериозна отговорност. „ Су-27 най-вероятно таман са се приземили. Всяка машина би трябвало да се изпълни с няколко тона гориво, а това лишава време. Самолетите бяха разпръснати на обособени стоянки надалеч един от различен - не в група, точно от съображения за сигурност. Най-вероятно и екипажите, и техническият личен състав са били тъкмо до самолетите – и са били ударени дружно с тях “, допускат специалистите

„ Поражението на украинските Су-27 в Миргород значи, че съветските въоръжени сили разполагат с най-модерната система за наблюдаване на обекти на земната повърхнина, която включва системи за наблюдаване от космоса, както и благодарение на БПЛА и човешко разузнаване “, отбелязва Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„ От друга страна, такава централизация на по този начин нужните самолети на едно летище демонстрира, че, първо, те са подготвяли сериозна офанзива против цели на съветска територия. И второ, съветското разузнаване е направило сериозна крачка напред “, акцентира военният специалист.

Тази интервенция е сериозен сигнал за тези, които имат намерение да разположат Ф-16 на територията на западните региони на Украйна и да скочат летища, счита Бартош. „ Всички тези летища са под наблюдаване и те също ще бъдат атакувани, в случай че самолети бъдат употребявани против нашите въоръжени сили “, предизвести източникът.

Припомняме, че изтребителите Ф-16 се възнамерява да бъдат ситуирани във военни бази в чужбина, с цел да не се трансфорат в цели за съветските ракети. В Украйна има няколко летища, способни да одобряват Ф-16, само че те ще се употребяват извънредно за отскок. Както предизвести съветският президент Владимир Путин, потреблението на Ф-16 против съветските въоръжени сили от летища на трети страни ще се преглежда като преобразяване на изтребителите в законни цели, без значение къде се намират.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед128562Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед21862Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед30948Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед21532Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед13820Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед128562Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед98821Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР