UNIQA ще оформи бъдещето на застрахователния пазар в региона, като

...
UNIQA ще оформи бъдещето на застрахователния пазар в региона, като
Коментари Харесай

UNIQA SEE5 ще оформи бъдещето на региона

UNIQA ще оформи бъдещето на застрахователния пазар в района, като увеличи осведомеността за значимостта на застраховането и сътвори общи по-опростени и налични артикули за своите клиенти, като в същото време влага в нововъведения и цифровизация. Това е заключението, което беше направено в границите на първата районна среща на върха на UNIQA SEE, която събра водещи специалисти от района (Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, България и Хърватия). UNIQA SEE5 се грижи за близо 2 милиона клиенти, с помощта на 1700 чиновници и генерира 245 милиона евро брутна награда.

Регионът на Югоизточна Европа (UNIQA SEE5) е третата по величина група компании в границите на UNIQA International, която оперира в 15 европейски страни. Сътрудничеството сред петте страни, почнало през март тази година, се реализира в сходство със тактиката за напредък и по-нататъшно развиване на компанията, в която е подложен специфичен акцент върху страните от Югоизточна Европа (SEE). UNIQA влага в този район, с цел да даде на клиентите по-добри и по-качествени услуги и е главно насочена към клиента, само че също по този начин има мощен фокус върху дигитализацията и вложението в общността и устойчивото развиване.

Говорейки за вероятностите на района, всички участници се съгласиха, че има голям пазарен капацитет, което се удостоверява от данните за междинната награда на глава от популацията. Например междинната застрахователна награда на гражданин в Хърватия е била 399 евро през 2021 година, в България 242 евро, в Сърбия 148 евро, в Босна и Херцеговина 140 евро и в Черна гора 160 евро, което е доста под междинното за Европейския съюз, където междинната награда е 2085 евро. Най-разпространената застраховка във всички страни от района е наложителната застраховка " Гражданска отговорност " при потребление на МПС, само че максимален капацитет за напредък имат все по-търсените доброволни здравни застраховки, имуществени застраховки и застраховки за дребни и междинни предприятия в целия район.

УНИКА се стреми да се нарежда в района като благонадежден сътрудник за физически лица, корпоративни клиенти и банкови клиенти. Повишавайки осведомеността за смисъла на застраховането в всекидневието ни и предоставяйки съответна и по този начин нужна помощ за отбрана против разнообразни модерни опасности, подбудени от световните мегатрендове, като демографски и обществени промени, изменение на климата и цифровизация, УНИКА SEE5 ще отговори сполучливо на всички днешни провокации. За да създаде съвременни решения, които могат да отговорят на всички условия на клиентите, UNIQA ще влага в нови и новаторски технологии и в най-хубавите гении в своята разнообразна общественост от чиновници. Постигането на статут на петзвезден шеф е една от най-важните стратегически цели на УНИКА.



„ UNIQA ще работи за повишение на осведомеността за нуждата да пази притежателите на полици и даване на елементарни и бързи решения на своите клиенти. Работейки като екип, успяхме да използваме най-хубавите практики от петте страни в района и да създадем гъвкава стратегическа идея, изгодата от която ще усетят нашите чиновници и най-много нашите клиенти. Нашият максимален актив са нашите чиновници, в чийто напредък непрестанно влагаме и с изключително внимание развиваме техните гении и умения. Поставяме специфичен акцент върху дигитализацията и разбора на данни  за ускорение и опростяване на процесите, които са основни за разширение на потребителско ни портфолио, както и за завоюване на лидерска позиция на застрахователния пазар в района на Югоизточна Европа, който реализира най-високия растеж в UNIQA international от цели 12,8% “, акцентира президентът на SEE района Адел Бахтанович, добавяйки, че UNIQA ще ускори още повече позицията си на застрахователния пазар във всички страни в района, посредством създаване на дълготрайно партньорство с клиенти и вложение в цифровизация и стандартизация на портфейли и процеси.



UNIQA Group оказва цялостна поддръжка на района, което бе доказано от Волфганг Киндл, член на борда на интернационалните пазари на UNIQA, с наличието си на срещата. „ UNIQA Group е напълно и дълготрайно ангажирана със SEE5, като упованията ни са районът да бъде значим фактор за растежа и облагата на Групата. През последните няколко месеца се родиха доста градивни хрумвания, които сигурно ще бъдат потребни и евентуално използвани на равнище Група. Ние растем дружно и се учим един от различен и всичко това е за да отговорим на потребностите на нашите клиенти ", акцентира Волфганг Киндл.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР