Унион Берлин спечели с 3:0 като домакин срещу Щутгарт в

...
Унион Берлин спечели с 3:0 като домакин срещу Щутгарт в
Коментари Харесай

Унион удари Щутгарт и скъси изоставането си до върха

Унион Берлин завоюва с 3:0 като хазаин против Щутгарт в дуел от 26-и кръг на Бундеслигата. Така " стоманените " се приближиха единствено на 2 точки то водача в шампионата Борусия Дортмунд и на 1 от втория Байерн Мюнхен. Двата отбора играят в огромното дерби на Германия по-късно довечера.

В 34-ата минута Щутгарт в действителност стигна първи до попадение, което бе дело на Хуан Хосе Переа, само че бе анулирано от ВАР поради игра с ръка при офанзивата на гостите. 

Две минути преди края на първото полувреме още веднъж Щутгарт бе покрай гола. Тиаго Томаш получи топката в наказателното поле на домакините, само че нанесе изстрел право в ръцете на Ленарт Грил.

Второто полувреме към този момент стартира много по-добре за Унион като в 47-ата минута Жером Русийон опита шанса си с шут, който обаче бе разочароващ и мина настрана от вратата. Четири минути по-късно обаче " стоманените " удариха. Именно след центриране на Русийон в пеналтерията на Щутгарт, Шералдо Бекер засече и прати топката в мрежата на гостите. 

В 65-ата минута пък Кевин Берен от състава на Унион се възползва великолепно от безредие в наказателното поле на съперника, топката се озова в неговите крайници, а той не сбърка и направи резултата 2:0. Ситуацията бе прегледана от ВАР, само че съдията Флориан Бадщубнер уточни, че попадението остава. 

Две минути по-късно автогол на Генки Харагуши оформи класиката и крайният резултат в дуела. Щутгарт заема последното място с 20 точки след 26 мача. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР