Unilever официално обяви, че придобиването на сладоледи Denny вече е

...
Unilever официално обяви, че придобиването на сладоледи Denny вече е
Коментари Харесай

Unilever окончателно придоби българските сладоледи Denny

Unilever публично разгласи, че придобиването на сладоледи Denny към този момент е реалност. Първоначално новината беше обявена през месец юли тази година, а след утвърждението през октомври от страна на Комисията за защита на конкуренцията договорката публично е финализирана.

Основана през 1993 година от бизнесмените Цветан Цветанов и Румен Данчев, Denny е български производител на сладоледи с над 100 чиновници и годишен доход от 6.2 милиона евро за 2017 година. Също по този начин компанията разполага с фабрика във Велико Търново и построена мрежа за дистрибуция в цялата страна.

Българското поделение сладоледи на Unilever и сладоледи Denny ще оперират дружно в бъдеще, като Управляващ шеф на новото поделение ще бъде Цветан Цветанов. Придобиването на Denny уголемява бизнеса на Unilever в района и обогатява портфолиото на компанията, с цел да може тя да предлага артикули в разнообразни ценови категории и да задоволи комплексните потребности на клиентите си.

От Unilever споделиха, че системата им за разпространяване ще работи в изгода и на Unilever, и на сладоледи Denny, с цел да бъде наличен целият им продуктов подбор. Компанията ще развива категорията, като сплоти всички мощни страни на бизнеса на сладоледи Denny с познанията, с които разполага Unilever в международен мащаб.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР