УниКредит Булбанк получи приза „Банка на годината“ за 2022 в

...
УниКредит Булбанк получи приза „Банка на годината“ за 2022 в
Коментари Харесай

Global Finance обяви УниКредит Булбанк за банка на годината в България

УниКредит Булбанк получи наградата „ Банка на годината “ за 2022 в България от влиятелното интернационално списание Global Finance. На своите 29-и годишни награди изданието отличи тези банки, които са се отнесли с нужното внимание към потребностите на своите клиенти в сложните пазарни условия, като в това време са постигнали мощни резултати и са положили постоянни основи за бъдеш стопански напредък.

Победителите са отличени след задълбочени съвещания сред редакторите на списанието с корпоративни финансови мениджъри, банкери, банкови консултанти и анализатори от целия свят. При избора на водещите банки са били оценени разнообразни справедливи и субективни фактури.

Разгледаните справедливи критерии включват: напредък на активите, доходност, географски обсег, стратегически взаимоотношения, ново бизнес развиване и нововъведения в продуктите. Субективните критерии включват мненията на анализатори на акции, анализатори на кредитен рейтинг, банкови консултанти и други, участващи в сектора.

„ В резултат на големите компликации, породени от пандемията, тези промени изискват нараснало внимание към световните търговски връзки. Нашите награди подкрепят вземащите решения при избора на най-хубавите финансови партньори”, споделя Джоузеф Д. Джарапуто, издател и публицистичен шеф на Global Finance.

„ Благодарни сме за оценката на Global Finance, тъй като това е оценка за изключителните старания, ангажираност и професионална отдаденост на целия екип на банката. Независимо от турбулентните условия, при които клиентите и обществото би трябвало да оперират, когато имат за сътрудник постоянна финансова институция, те освен разполагат с опция да се оправят с икономическите пост-ефекти от коронавирус рецесията и комплицираната геополитическа конюнктура, само че и да придобият увереността да вземат сполучливи финансови решение “, разяснява Цветанка Минчева Главен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.



През 2021 година УниКредит Булбанк сполучливо затвърди лидерската си позиция на банковия пазар в страната. В сегмента банкиране на дребно, банката регистрира по-висок растеж от междинния за пазара в България, а в сегмента на корпоративното и капиталово банкиране УниКредит Булбанк продължава да бъде водач с дял от близо една пета от целия пазар. Основен фокус в развиването на най-голямата банка по активи в България през идната година е продължаващ напредък въз основата на основаване на стойност както за акционерите на банката, по този начин и за всички заинтригувани страни.

В светлината на съществуващата обстановка в Украйна, екипът на Global Finance е взел решение да не присъжда награди за най-хубава банка в страни, директно забъркани в сегашния спор. Пълен отчет на определените банки ще се появи в майските печатни и цифрови издания на Global Finance. Наградените ще получат своя приз на публична гала, която ще се организира по време на годишните срещи на МВФ/Световната банка във Вашингтон в Националния пресклуб през месец октомври 2022 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР