Уникално вкусно и супер лесно за приготвяне - кюфтенца на

...
Уникално вкусно и супер лесно за приготвяне - кюфтенца на
Коментари Харесай

Картофи с кюфтенца на фурна

Уникално вкусно и супер елементарно за подготвяне - кюфтенца на фурна - ще си хапнем не една, а цели две порции

Необходими Продукти

● кайма - 500 г свинска
● сол
● черен пипер
● чубрица
● картофи - 600 г
● лук - 2 глави
● олио - 5 с.л.
● домати - 2 бр.
● моркови - 1 бр.
● магданоз - 3 ч.л.
● черен пипер - щипка
● сол

Начин на подготвяне

В огромна купа си слагаме каймата. Овкусяваме я с черен пипер, сол и ронена суха чубрица. Омесваме я добре.Правим си дребни кюфтенца. В една купичка до нас си слагаме малко оцет, в случай че ни залепва каймата, да си навлажняваме леко ръцете и да ги оформяме.

Нареждаме ги в огромна паница и ги слагаме в хладилника, покрити с домакинско фолио. От овкусената кайма се подготвят дребни кюфтенца. През това време си почистваме доматите от кората, лука също го почистваме.

Моркова го почистваме и него, след това го настъргваме на ситно. Сипваме олиото в подобаващ тиган да се сгорещи. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото за 3 минути. Картофите се обелват, измиват и се нарязват по дължина.

В тава се поставя картофите. Прибавят се задушеният лук с олиото, в което го задушихме, доматите и морковът, като се разпределят отмерено в тавата. Наливаме малко гореща вода. Между тях си вършим дупчици и слагаме кюфтенцата. Нарязваме магданоза на ситно и се поставя върху ястието.

По предпочитание можем да прибавим и 2-3 скилидки чесън. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече за начало на 220 градуса. Вече готово сервираме в паница. Кюфтенцата и картофите се изпичат добре. Хапваме с печен самун. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР