Уникално вкусна и божествено сочна - няма да повярвате колко

...
Уникално вкусна и божествено сочна - няма да повярвате колко
Коментари Харесай

Разкошна торта с бисквити и два вида крем

Уникално вкусна и божествено сочна - няма да повярвате какъв брой елементарно се прави

Необходими Продукти

● бисквити - 250 г чаени или маслени
● прясно мляко - 100 мл
● ром - 50 мл
● кокосови стърготини - 50 г за поръсване
● орехи - 150 г

За кокосовия крем


● прясно мляко - 500 мл
● яйца - 1 бр.
● кокосови стърготини - 100 г фини
● брашно - 5 с.л.
● ванилия - 1 бр.
● масло - 30 г
● захар - 150 г

За ягодов крем


● прясно мляко - 500 мл
● ягоди - 160 г
● брашно - 6 с.л.
● желатин - 3 листа
● захар - 150 г
● ванилия - 1 бр.
● масло - 30 г

За кувертюр


● шоколад - 120 г (черен или млечен)
● масло - 25 г
● прясно мляко - 2 с.л.
● ягоди - 1 бр.

Начин на подготвяне

Първо подготвяме ягодовия крем, като за тази цел режем ягодите на късчета и ги пасираме. Прибавяме към тях малко от млякото и цялото брашно и разрушаваме добре до гладка примес. Останалото мляко слагаме на котлона със захарта и ванилията и когато е готово да заври, понижаваме силата на огъня и сипваме ягодовата примес на тънка струйка. Бъркаме до момента в който се сгъсти и снемаме от огъня. Накрая прибавяме хидратираните листа желатин и маслото и бъркаме до момента в който се разтвори желатинът.

В купичка смесваме 100-те мл мляко с рома, потапяме една по една бисквитките и ги нареждаме във откопчаваща се форма от 25 см. или в каквато разполагате. Покриваме дъното с бисквити и изливаме целия крем. Отгоре поръсваме със към 30 г кокос и половината от орехите и нареждаме още един слой напоени с мляко и ром бисквити. Оставяме да стегне и през това време се заемаме със втория крем.

Разбиваме яйцето със малко мляко и брашното до гладка примес. Останалото мляко, както при първия крем, слагаме на котлона със захарта и ванилията и когато е пред завиране понижаваме съвсем до най-малко и наливаме на тънка струйка яйчената примес. Бъркаме интензивно до момента в който се сгъсти, снемаме от огъня и слагаме маслото и 100-те грама кокосови стърготини. Разбъркваме още веднъж доста добре кремчето и го изливаме върху втория ред бисквити.

Нареждаме върху кокосовия крем още един ред напоени бисквитки и подготвяме кувертюра, като разтопим на водна баня шоколадът със маслото и млякото. Докато е горещо го разпределяме отмерено върху последния слой бисквити и поръсваме със останалите орехи и кокос. В средата слагаме ягодката.

Оставяме бисквитената торта да изстине и я прибираме в ледник за 4-5 часа да стегне. При откопчаване от формата първо минете по стените и с навлажнен нож, с цел да се отдели без проблем.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР