Уникално е, че нямаме загинал, няма отнет живот. Да, има

...
Уникално е, че нямаме загинал, няма отнет живот. Да, има
Коментари Харесай

Служебният премиер: До края на септември ще осигурим пострадалите от наводненията

„ Уникално е, че нямаме умрял, няма лишен живот. Да, има нанесени материални вреди. Стихията връхлита за секунди. Намираме се в стадий, в който всички старания на страната са впрегнати да оказват помощ на хората да възстановят техните домове “, уточни служебният министър председател Гълъб Донев.
Прочетете още
По думите му ще бъдат отпуснати средства и строителни материали.

„ Всеки един потърпевш и домакинство ще бъдат подкрепени, с цел да знаят, че страната стои компактно зад всеки. Ще бъдат предоставени краткотрайни жилища за хората, чиито домове за разрушени. Помощи ще има за всички потърпевши в селата Богдан, Слатина и Каравелово. Агенцията за обществено подкрепяне има готовността неотложно да отпусне средства като еднократно подкрепяне против подаване на заявление от всяко домакинство в общината. Отделно ще отпуснем средства и от Министерски съвет “, уточни Донев и предвижда, че това ще стане до 1 седмица до 10 дни.  

Община Карлово ще подаде отчет с точна информация за положението на семействата и нанесените вреди, както в частната, по този начин и в обществената инфраструктура. Семействата с деца ще бъдат подкрепени и за първия образователен ден.

Причините за бедствието занапред ще се открият.

„ Вижте няколко дни няма превалявания и все пак, реката е доста пълноводна. Уви, против природата не се върви “, уточни служебният министър председател. По думите му деретата са били разчистени.

„ Има голям размер дървен материал, който е свлечен. Има сеч, само че тази сеч не е безразборна, за всяко дърво е обещано позволение. Няма безразборна сеч, нито умишлени дейности. Законната сеч не може да бъде причина за бедствието. Дървесината, която е понесена във водите, е дървесина с корени, т.е. изкоренена “, показва Донев и добави, че следствието продължава.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР