Уникалният преброителен код не съдържа лична информация, съобщиха от Националния

...
Уникалният преброителен код не съдържа лична информация, съобщиха от Националния
Коментари Харесай

Какви данни съдържа уникалният преброителен код

Уникалният преброителен код не съдържа персонална информация, оповестиха от Националния статистически институт. Така те успокояват жителите да бъдат спокойни и да оставят кода, залепен на записка на вратата си, тъй като по този начин не рискуват да огласят персонална информация за семействата си.

2 152 368 души са се преброили електронно, сочат данните на Национален статистически институт към днешна дата. Всеки, който сполучливо е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си неповторим преброителен код. Той е от 15 числа и съдържа служебна кодирана информация - за общината, контролния и преброителния сектор, в който се намира семейството. В него няма никаква персонална информация, която може да бъде употребена от различен човек.

В страната преброителите употребяват разнообразни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили електронно. Освен сините "закачалки ", те залепват известия във входовете със своя телефон или имейл. Независимо по какъв начин преброителят е оставил контактната информация, можете да се свържете с него и да предадете кода. Ако по някаква причина ви е невероятно, не се безпокойте – няма да бъдете санкционирани, а преброяването ви е приключено и годно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР