+++ Уникална технология за рециклиране преработва отпадъците от морето до

...
+++ Уникална технология за рециклиране преработва отпадъците от морето до
Коментари Харесай

Иновация в автомобилната индустрия: части от рециклирани рибарски мрежи

+++ Уникална технология за преработване преработва отпадъците от морето до пластмасов рециклат.
+++ CO2 излъчванията се намаляват с 25 % по отношение на стандартно създадените съставни елементи.
+++ Ocean Plastics като първоначален материал за тапицериите по пода на BMW iX и BMW X1.
+++ До 2030 година термопластичните пластмаси за новите коли на BMW Group ще са създадени от рециклирани материали.

От 2025 година за моделите на NEUE KLASSE за пръв път ще се употребяват интериорни елементи от пластмаса, за която е употребена суровина, съдържаща към 30 % рециклирани риболовен мрежи и въжета. Тази суровина се доставя превантивно от пристанища по целия свят, с цел да се подсигурява, че няма да попадне в морето като боклук.

Остатъчните материали от морската промишленост се преработват в облицовъчни елементи в извънреден развой за преработване, който може да се употребява както в екстериора, по този начин и в интериора на бъдещите коли. Получените съставни елементи имат CO2 отпечатък, който е с към 25 % по-нисък от съответните съставни елементи, направени от стандартно създадени пластмаси.

Пестене на ресурсите, понижаване на CO 2 отпечатъка, попречване на замърсяването на морето

BMW Group работи с разнообразни подходи за потребление на пластмасови боклуци от морската промишленост като суровина за автомобилни съставни елементи, с цел да спести скъпи запаси и да понижи излъчванията на CO2. Тази форма на преработване разрешава да се понижи потребността от първична пластмаса на петролна основа и в това време да се противодейства на замърсяването на океаните.

Рециклираните найлонови боклуци, да вземем за пример, образуват основата за пластмасова прежда, от която, наред с други детайли, са създадени подовите настилки в BMW iX и новото BMW X1. Като изходна суровина за този материал, прочут като Econyl, се употребяват излезли от приложимост риболовни мрежи, износени подови настилки и боклуци от производството на пластмаси.

Новост при BMW Group: пластмасовите боклуци от морските промишлености се трансформират във забележими облицовъчни детайли

С новата самодейност, създадена в съдействие с датската компания PLASTIX, BMW Group прави още една крачка напред в преработването на морските пластмасови боклуци. След разделянето им по тип, риболовните мрежи и въжета по новаторски развой се преработват в пластмасов гранулат. И до момента в който рециклираната морска пластмаса до момента е била употребена в автомобилната промишленост единствено под формата на нишки за нови автомобилни съставни елементи, за първи път този рециклат може да се употребява в процеса на леене под налягане. Суровината за съставените елементи, създадени по този метод, може да се състои от към 30 % морски пластмасови боклуци. Това основава спомагателни благоприятни условия за приложение на рециклирана пластмаса. Компонентите, създадени посредством метода на леене под налягане, са декоративни елементи, които от 2025 година ще се употребяват както в невидимите, по този начин и във забележимите зони на екстериора и интериора на моделите от NEUE KLASSE. Като цяло BMW Group си слага за цел да усили каузи на вторичните материали в термопластите, употребявани в новите коли, от към 20 сега до приблизително 40 % до 2030 година

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР