Уникална спортна зала и басейн ще отворят в най-скоро време

...
Уникална спортна зала и басейн ще отворят в най-скоро време
Коментари Харесай

Пловдивското СУ „Любен Каравелов“ ще има уникална спортна зала, басейн и нова сграда


Уникална спортна зала и басейн ще отворят в най-скоро време порти за учениците на СУ „ Любен Каравелов “ в Пловдив. Заедно с тях възпитаниците на учебното заведение, което е с музикален профил, ще се радват и на обновената постройка на улица „ Марагидик “ №37. Приемателна комисия към този момент е огледала обектите, като не е изказала никакви забележки и се чака в най-скоро време да бъде публикуван Акт 16.

„ Залата ни е многофункционална, в нея може да се упражняват волейбол, баскетбол, футзал и хандбал. Снабдена е с съвременно електронно табло, а при потребност може да действа и като Концертна зала, защото има построена и сцена. Местата за фенове за спортни срещи и концерти са 238. Басейна е с 4 коридора, дълъг е 25 и е необятен 12,5 метра “, описа с горделивост директорката на учебното заведение Славка Щерева.

Тя посрещна заместник-кмета по строителство Пламен Райчев и му сподели към този момент приключения неповторим комплекс, който е обвързван със постройката на учебното заведение чрез топла връзка.

„ Изключително съм удовлетворен от свършената работа, защото одобрявам този обект като идея – в страната няма различен сходен. Доста постоянно съм инспектирал градежа и в този момент, когато го виждам в приключен тип, разбирам, че всички старания са си коствали. Тук имаше проблеми с неопределено планиран трафопост и неговото пренасяне лиши известно време, само че резултатът е впечатляващ “, не скри утвърждението си зам-кметът.

Залата и басейнът, както и ремонтът на главната и помощната постройка на СУ „ Любен Каравелов “ са изпълнени по план „ Образователна инфраструктура – създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Стойността на залата и басейна, дружно с построената топла връзка със постройката, е общо 2 885 415 лв. с Данък добавена стойност.

Заместник-кметът Райчев и директорката Славка Щерева разгледаха и реновираната постройка на улица „ Марагидик “, която е преобразена. В нея се обитават кабинетите за самостоятелно образование на младите музиканти, има две зали за танцовите ансамбли на учебното заведение, както и огромна зала за представления, оборудвана с художествено осветяване. В постройката има и лично професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини, където изпълнителите и ансамблите ще вършат своите демозаписи. Дворът е облагороден, построена е открита спортна площадка, а към нея са ситуирани места за близо 100 фенове. Стойността на ремонта на постройката е 2 423 814 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР