Уникален вестникарски сериал - четете от понеделник до събота само

...
Уникален вестникарски сериал - четете от понеделник до събота само
Коментари Харесай

Ванга: За да имате своя рожба, първо трябва да отгледате чужда

Уникален вестникарски сериал - четете от понеделник до събота единствено същински истории на действителни хора - без измислици и съветски шашкънии.

Все повече фамилии в XXI век изживяват огромна драма, когато месеци или години наред се пробват да заченат, а пробата за бременност все е негативен. Такава драма изживява и едно семейство, което през 90-те години живеe в дребния гр. Кресна.

Двамата минават под венчилото млади. Жената е едвам 16-годишна, а брачният партньор ѝ е на 21 година Любовта им била към момента млада и огънят ѝ горял с цялостна мощ. Затова след веднагасватбата вземат решение, че желаят бебе. Не губят време и стартират с опитите. Минава година, само че резултат няма. Минава втора, а по-късно и трета, само че детски рев към момента не оглася дома им.

Мечтата за бебе

остава идеал за

девет години

Било им мъчно, само че не разрешили вярата да ги напусне. Дори в един миг дамата предложила да си осиновят дете. Преди да прибегнат към тази последна мярка, решили да се качат на колата и да тръгнат към Ванга, фамозната пророчица от Петрич.

Когато пристигнали, заварили върволяк от чакащи пред вратата ѝ хора. Наредили се търпеливо на края на опашката, до момента в който пристигнал и техният ред. Ванга обаче споделила единствено на дамата да влезе при нея. Не позволила нито брачна половинка ѝ, нито майка му.

Пророчицата посъветвала фамилията да смени напълно ситуацията си. Това включва климата, работата им, мястото им на живеене и хората, които срещали всеки ден. Двамата желали дете от толкоз дълго време, че незабавно тръгнали на странствуване до Черноморието. Там прекарвали летните месеци, работейки. Той бил сервитьор, а тя продавачка. Върнали се в Кресна, когато дамата към този момент била бременна. Дългоочакваното бебе към този момент било факт. А най-странното е, че

дамата зачева

единствено след един

месец, който

прекарва на

Черноморието

Близо 60 дни даже не осъзнава, че е бременна, тъй като не очаквала съветът на Ванга да има резултат толкоз скоро, откакто с мъжа ѝ са правили опити девет години.

Понякога пророчицата казвала на фамилиите, че с цел да имат своя рожба, първо би трябвало да отгледат непозната. Това посъветвала Бойко и брачната половинка му, които също опитвали безрезултатно да имат лични деца. След визитата си при нея двамата осиновяват момче. Минават няколко години и дамата заченала своя рожба. Двойката още веднъж отишла при пророчицата. На потегляне Ванга им заръчала, когато детето се роди, да отидат при нея и да ѝ дадат изплетена жилетка. Момченцето било нетърпеливо да се появи на белия свят и се родило малко по-рано от упованието. Затова жилетката, въпреки и да била оплетена, останала без копчета. В последния миг дамата отшива копчетата от старите облекла на Бойко и ги поставила на плетената дреха. Ванга, без да знае какво е станало, казвала: “До нощес жилетката не беше подготвена, а? Ама бързо-бързо я направихте ”.

Пророчицата може и да е била сляпа, само че е виждала света по-ясно от мнозина. По време на черковна женитба, на която била кума в гр. Кресна, внезапно

прекъснала

попското пеене и

предизвестила

присъстващите

да пазят костюма на младоженеца. Всички обърнали взор към жениха и видели, че зад него вървял един от гостите, а в ръцете си носел свещ. Пламъкът ѝ замалко щял да подпали костюма му.

След това гостите отишли да честват в къщата на младоженците. По това време сватбената забава била в двора на дома, а не в ресторанта, каквато е днешната процедура. Закарали до адреса Ванга с кола. Тя обаче не слязла от нея, а поискала да ѝ подадат саксийно цвете. Младото семейство нямало такова в дома си. Затова женихът тихомълком отишъл при съседи и взел цвете назаем. Щом Ванга хванала с двете ръце растението, споделила, че в този момент е редно да отидат и да го платят на съседите си.

Когато била мъничка, Величка научила, че страда от локсация на тазобедрената става. На нея, като на всяко дете, този медицински термин нищо не ѝ приказвал, само че майка ѝ мощно се тормозила.

Докторите ѝ

споделили, че детето

незабавно се

нуждае от

интервенция

Жената, водена от някакъв вътрешен инстинкт, отказала. Взела със себе си Величка и отишла при баба Ванга за съвет. Пророчицата още когато я видяла, споделила: “Оти, мари, си пристигнала. Детето ке се оправи. Като принцеса ке живее, но ти нема да се оправиш. Айде оди си ”. С тези думи икономисала на момиченцето доста болки и време, прекарвано в болничното заведение. До през днешния ден Величка е добре, без да ѝ е направена каквато и да била интервенция.

Радко, който е отраснал на една улица разстояние от къщата на баба Ванга в Петрич, в никакъв случай не е ходил с проблем към нея, само че я е виждал на двора неведнъж. Един ден бързал да се прибере у дома от учебно заведение, само че нещо привлякло вниманието му към къщата на пророчицата. В този миг тя се карала на една нетърпелива жена с думите: “Ти за какво бързаш да влезеш. Я виж тая жена, тя би трябвало да влезе ”. А Радко си спомня добре нуждаещата се, тъй като учел дружно с племенницата ѝ в един клас. Какво ѝ е споделила Ванга, не знае, само че след време дамата се оправила. Улицата към дома на момчето всеки ден била безусловно задръстена от хора. Там били почти 150 индивида. “На дъжд и на зной, все имаше доста народ ”, споделя Радко.

Един от многочислените кръщелници на Ванга - Евгени, пък си спомня по какъв начин тя гонела от къщата си дами, които изневеряват на съпрузите си. “Бегай оттука, ма, по кое време успе с пазачо по този начин да направиш ”, викала пророчицата на една от посетителките си.

При една от бременностите на дамата на Евгени той решил да иде при Ванга, с цел да чуе какво ще предсказа на нероденото му момче. Пророчицата незабавно опровергала твърдениета на докторите по отношение на пола. Казала, че ще си има момиче, което би трябвало да носи името на баба си и прабаба си. “Все са били Райни и тая ке кръстите по този начин ”, посъветвала го пророчицата. И през днешния ден момичето носи това име.

Ако и вие имате персонална история, обвързвана с пророчествата на Ванга, пратете ни информация и ваша фотография на мейл [email protected]. С почит към фамилната ви история ще я публикуваме на страниците на вестника, както и на уеб страницата ни 24chasa.bg.

Нейният комшия Радко си спомня, че пред дома

ѝ и в дъжд, и в зной постоянно чакали доста хора

Пророчицата на освещаването на църквата в местността Рупите.

/24 часа

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР