Уникален случай: най-новото самоходно оръдие е поставено на конвейера, преди

...
Уникален случай: най-новото самоходно оръдие е поставено на конвейера, преди
Коментари Харесай

Украйна я очаква огнен бараж от суровата още Коалиция СВ

Уникален случай: най-новото самоходно оръдие е сложено на конвейера, преди да приключат публично тестванията им

Безпрецедентно: най-новите високоточни оръжия в Русия се пускат на поточната линия в Урал, преди държавните им тествания да бъдат публично приключени. И затова, преди всички вероятни проблеми с потреблението им в борба да бъдат най-сетне разпознати и отстранени от конструкторите. Иначе за какво въобще да се вършат тествания на тестовите полигони?

Не вярвате, че каруцата може да бъде сложена толкоз надалеч пред коня? Но тъкмо това, съгласно Владимир Артяков, първи заместител общоприет шеф на Ростех, е планувано да се случи със самоходната артилерийска установка 2С35 Коалиция Сухопътни войски.

„ Вече е стартирано серийното произвеждане, както и произвеждане на транспортно-зареждащата машина “, похвали се господин Артяков пред организация РИА Новости. И по-късно, съвсем разграничени със запетая, сподели: и тестванията на самоходното артилерийско оръдие 2С35, което е част от Коалиция-СВ, ще приключат преди края на годината. Какво става в действителност?

За да се изясни какво в действителност се случва с това самоходно оръдие, маховикът на времето ще би трябвало да се превърти малко обратно.

Официално развиването на " Коалицията на Сухопътни войски " в Нижни Новгород стартира през 2006 година До 2013 година Уралският транспортен машиностроителен цех създаде първите два прототипа на елемента. Година по-късно броят им небрежно беше повишен на 10. За къде са бързали толкоз?

В Москва, на Червения площад, се приготвяше боен церемониал в чест на 70-годишнината от Великата победа. И Министерството на защитата на Руската федерация, както и водачите на отбранителната промишленост, явно в действителност желаеха да зарадват управлението на страната и другите ни жители с плача на гъсеници със суперразвитие, които в действителност към момента не бяха в серийно произвеждане. И беше ясно, че скоро няма да се появят в армията, тъй като предстоеше море от конструкторска и инженерна работа.

Така че на Парада на успеха през 2015 година освен самата „ Коалиция Сухопътни войски “ дебютира пред необятната аудитория. Но също по този начин, както се споделя, „ с гръм и тропот “ дълго чаканият и фрапантен мнозина с външния си тип танк Т-14 „ Армата “, унифицираната колесна платформа „ Бумеранг “, бойната машина на пехотата „ Курганец-25 “.

И когато осем години по-късно военните дейности започнаха в Украйна, нищо от горното не беше намерено в нашите войски. С изключение на няколко „ Армати “, които, наподобява, някой е видял покрай фронтовата линия. Но заради дребния си брой, тези машини не направиха никакъв пробив в нито една борба. И те просто не можаха да го създадат. Защото в действителност те продължиха на някогашната територия на Украйна, мощно проточилите се военни тествания. Само че в действителна борба.

Но с " Армата " всичко е наред. Фактическото им неявяване в борбите беше обезщетено от изцяло нови (приети на въоръжение през 2021 г.) и механически просто прелестни танкове Т-90М Прорив. Които, от ден на ден ускорявайки конвейра „ клепат “ майсторите от Нижний Тагил и неговите подизпълнители.

Но отсъствието на " Коалицията на Сухопътни войски " на фронта се оказа гигантска дупка, която ние, като се вгледате, просто няма с какво да затворим. В резултат на това, както наши, по този начин и задгранични специалисти, означават, че ние към момента губим контрабатарейната битка с украинската войска, оборудвана с натовска артилерия, „ мачът става съвсем „ на една врата “.

Проблемът е, че далекобойните високоточни френски самоходни оръдия CEASAR, немските PzH-2000, шведските Archer и американските M109A3GN Paladin, които са разполагаем на въоръжените сили на Украйна, елементарно поразяват цели със своите 155-мм оръдия с високоточни активно-реактивни снаряди на разстояние от 37 до 40 км. А с американски дейни ракети M982 Block IA-2 - до 60 км.

Нашите 152-мм гаубици 2А36 Гиацинт-Б и Мста-С/СМ, които водят контрабатарейна борба с тези механически доста изпипани зли духове, стрелят на най-много 33,5 км. Така за вражеската артилерия се появява самобитна " зона на сигурност " с доста внушителна дълбочина. Откъдето могат да стрелят по нас, без да рискуват да получат заслужен отговор от съветска страна.

Поне по някакъв метод да поправяме обстановката ни разрешават нашите ударни дронове - камикадзе вид Ланцет, създадени в точния момент до 2019 година, от съветската акция ZALA. В взаимозависимост от версията те са способни да летят зад вражеските линии на разстояние от 40 до 50 километра.

Само тези БПЛА и даже немногото към този момент РСЗО „ Торнадо-С “ (всъщност уверено осъвременен РСЗО „ Смерч “), с 300-мм снаряди, достигащи врага на разстояние и 120 км, ни разрешават по някакъв метод да участваме в контрабатарейните дуели на съществени дистанции.

Но " най-малко някак " не е задоволително за цялостна победа в нито една борба. А за тази, която гърми към този момент втора година в Украйна, включително И съветската полева артилерия от дълго време се нуждае от цевно въоръжение, което й разрешава да се конкурира на равни начала с най-хубавите международни мостри, с които разполага НАТО. И които, за наше страдание, алиансът от дълго време и драговолно споделя с Киев.

По мнението на нашите и задгранични специалисти, заслужен отговор на Русия на това предизвикателство, съдейки по заявените характерности, би трябвало да бъде „ Коалиция Сухопътни войски “. Тъй като в хода на към този момент извършените огневи тествания, високоточните активно-ракетни снаряди от вида " Краснопол-Д ", създадени за тази самоходна установка в Тула, елементарно поразяват цели на разстояние до 65-70 километра. Тоест, повече от всеки пример от този тип оръжия, които имат и НАТО, и Украйна.

В същото време изключителните балистични характерности на 152-мм оръдие 2A88 на това самоходно оръдие и неговата система за наблюдаване и пресмятане разрешават да се поставят боеприпасите съвсем „ върху колчето “ даже на такова необикновено разстояние. С кръгова евентуална денивелация 90-120 метра. Което на процедура подсигурява поразяването на даже точкови цели, в случай че разузнаването успее да откри координатите им.

И не е единствено това. Конструкцията на „ Коалиция Сухопътни войски “ включва опция за водене на огън в по този начин наречения режим „ огнен бараж “, който обезпечава обезпечен пробив на противоракетните и противоснарядните „ чадъри “ на съперника. На Запад това се назовава Multiple Rounds Simultaneous Impact („ по едно и също време влияние на няколко снаряда “).

Когато при скорострелност от 14-16 изстрела в минута (или на всеки 3,5-4 секунди, което е 1,5-1,8 пъти по-високо от това на най-хубавите задгранични самоходни оръдия), снарядите от всяка артилерийска установка отиват в избрана точка по разнообразни балистични траектории. Но по подобен метод, че да се срутят върху задачата в на практика в едно и също време, организирайки същински пъкъл за нея.

И всичко може да служи като цел в режим " бараж " - артилерийска позиция, система за противовъздушна защита, команден пункт или информационен пост, радарна станция, склад за муниции или регион, откъдето врагът се готви да нападна. Дори тези на марш в тила на разстояние до 70 километра от предната линия механизирани елементи и съединения.

Според изчисленията на някои съветски военни специалисти пълноценна батарея от шест самоходни оръдия " Коалиция Сухопътни войски " може да обезпечи до 96 броя 152-мм управляеми и неуправляеми снаряда при залпов огън. Ясно е, че там, където тази гигантска мощ ненадейно рухне, просто няма да остане нищо живо. Нито на земята, нито най-вероятно подземен.

Може ли нашият зложелател даже да направи нещо сходно? Засега, за благополучие, не. Защото, да речем, немските самоходни оръдия PzH 2000, също „ подготвени “ в режим „ бараж “, са в положение да изстрелят не повече от пет снаряда по една цел по едно и също време. А шведско-финландският AMOS - до осем.

С една дума, когато „ Коалиция Сухопътни войски “ се появи в задоволително количество в зоната на бойните дейности, артилерийските дуели (и доста повече!) ще бъдат извоювани от нас. Но към този момент „ Коалиция Сухопътни войски “, която фронтовите бойци по явни аргументи чакат като избавление, не е в зоната на бойните дейности.

Имаше клюки, че някой като че ли е видял тази самоходна установка на фронтовата линия в същата роля като танка Армата. Тоест - в развой на тестване в действителна борба. Но тази информация беше опровергана в края на април от изпълняващия длъжността шеф на ракетните войски и артилерията на въоръжените сили на Руската федерация генерал-майор Сергей Медведски.

По думите му с най-енергични темпове продължава тестването на съвсем готовата " Коалиция Сухопътни войски ". Но работата към момента е надалеч от довеждане докрай, тъй че бронираната машина в никакъв случай не е била в Украйна. Повечето от проблемите, сподели тогава военачалник Медведски, са свързани с ходовата част на самоходното оръдие. И надали ще бъдат напълно отстранени преди края на 2023 година

Чисто мое мнение, учредено на години работа в централния уред на Министерството на защитата: Сергей Медведски, евентуално, доста скоро трябваше горчиво да се разкае за тази непредвидена и надали глобена от началството искреност. Можем единствено да си представим по какъв начин държавните телефони в Генералния щаб на Сухопътните войски незабавно се нажежиха до алено след изказването му.

Защото висшите управляващи, явно доста загрижени за хода на събитията в Украйна, несъмнено изискват от промишлеността и военните: „ Правете каквото желаете, само че неотложно изпратете тази прелестна „ Коалиция Сухопътни войски “ на фронта! И не ни заблуждавайте с конструкторски проблеми! Че може другояче и своите да изгубите. "

Точно по този начин става. Защото в случай че нажежаването на пристрастеностите на самия връх на Русия към проточилите се тествания (опитната военна употреба на предсерийна партида в 1-ва гвардейска танкова войска на Западния боен окръг стартира ощи през май 2020 г.) беше друго, никой Старец Хоттабич не би могъл, три месеца след тъжното самопризнание на военачалник Медведски, да сложи на конвейера несъмнено към момента „ суровата “ „ Коалиция Сухопътни войски “. Това не е направено, наподобява, даже по време на Великата отечествена война с доста по-простата военна техника. А в този момент се оказа, че би трябвало.

Ако е по този начин, то първите партиди от съветското чудо-оръжие най-вероятно ще бъдат изтеглени с ешелони към Украйна през есента. А след тях – и конструкторите. Да се опитаме на място да отстраним проблемите с ходовата част на съдружните Сухопътни войски, за които приказва основният ни пълководец на сухопътната артилерия през април. Ако се окаже, че това не е направено до момента.

Вероятно беше решено, че това, несъмнено, е досадно. Но при тези условия това няма значение. Основното нещо - готово ли е оръдието 2А88 " Коалиция Сухопътни войски " за контрабатарейна борба? Съдейки по резултатите от междинните тествания, - да. Но това е доста хубаво!

Както се споделя: „ Поради липса на първокласна хартия стартирам да пиша на гърба на елементарна! “ Ще се включим в борбата, а по-късно - съгласно събитията.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР