Уникален фундамент ще открие Харманли в чест на Христо Стоичков

...
Уникален фундамент ще открие Харманли в чест на Христо Стоичков
Коментари Харесай

Откриват уникален фундамент в чест на Ицо Стоичков

Уникален пиедестал ще открие Харманли в чест на Христо Стоичков във вторник. Именно в локалния Хеброс стартира професионалната кариера на Камата, с цел да стигне до " Златната топка ". Основен уредник е община Харманли и Донко Трендафилов, с който легендата живя 1 година в една стая в общежитието за спортисти.

Домакините са създали голяма обувка от бронз, която е дълга 1,15 метра. До нея ще бъде сложена топка, която е с диагонал 90 сантиметра.

Ще има фланелка на Стоичков с №8, която ще е висока 1,5 метра. На бронзова основа са изписани имената на всички тимове, през които е минал Камата, както и няколко популярни негови лафове. До фундамента има мраморна плоча с повърхност 15 квадрата, на която е изрисувана осмица. В нея Стоичков ще остави отпечатък от своя крайник.

Фундаментът е до стадион " Хеброс ". Децата от три тима в Харманли ще създадат шпалир на своя кумир, а мажоретки ще го посрещнат на стадиона. По покана на уредниците ще участват футболисти, с които Стоичков игра в " Хеброс " - Живко Рангелов, Хрисим Ганев, Иван Галтов, Динко Господинов, Васил Петев и Атанас Гинев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР