Унижението в България е начин на живот. Ако това е

...
Унижението в България е начин на живот. Ако това е
Коментари Харесай

Не са пенсии, а геноцид! Грабеж и траурния марш за този народ

Унижението в България е метод на живот. Ако това е живот, де… Социалният министър, който в действителност е погребалният министър Сачева обикаля тв студиата, разцъфнала като магнолия в двора на Боса. Навсякъде се хвали, по какъв начин властта нараснала с 6,7% пенсиите.
Над 2 млн възрастни българи щели да се облажат от тази държавна доброта. Средната пенсия и тази година ще остане към 420 лв..

По всички индикатори, свързани с пенсиите сме на последно място на Балканите и Европа. Не единствено в Европейски Съюз – измежду всички! В Косово и Албания междинната пенсия е по-висока от тези у нас.

Че сме на дъното го знаем от дълго време. Че не сме мръднали нито на йота откогато ГЕРБ е на власт – също е известно. Десет години към този момент.

От корупция България губи годишно към 11 млрд евро. Това сочи Евростат. 16 милиарда от Данък добавена стойност не са стигнали до хазната.

Но магнолията Сачева грее и ни убеждава каква невероятна угриженост демонстрира ръководството. И те желали да дадат повече, само че нямало пари.

Ами спрете да крадете!

Сачева не споделя нищо за корупцията, която изтезава българите от години. За унижението да не приказваме – то от дълго време не се брои. Трябва да сме им признателни даже. Защото изобщо ни позволяват да шаваме и да дишаме. С маски – без маски, с маски – без маски…

Тези, а и предходни ръководещи, които ни се изредиха, случиха на овчи народ. Няма различен подобен! Навсякъде другаде биха изритали тази сбирщина от дълго време.

Нагли,

крадливи,

лъжци,

циници,

подли,

подли,

зли,

коравосърдечни,

алчни,

лицемери,

елементарни,

неуки,

брутални,

надменни,

отмъстителни,

жестоки,

неблагодарни…

Пропускаме ли нещо?

Спрете да крадете, бе, шибаняци! Простата сметка демонстрира, че в случай че корупцията намалее единствено с 30%, междинната пенсия ще скочи най-малко с 200 лв. от горната страна. Обяснете на родителите си, на бабите и дядовците си. Защото в случай че не се крадеше толкоз, можеше най-малко 1 милион от отпътувалите да са тук в този момент. А да сте чули синдикален необут да приказва за корупцията? Няма да и да чуете. Сит на гладния не има вяра.

Но българинът не мисли за това и не излиза да постанова отговорните за дереджето му с тояги и камъни. Научиха го да си трае и да хитрее на дребно. Да гепи два чувала царевица от съседа, да вари скрито ракия и да се прави на болен за спомагателни 20 лв.. После в селото се появява индивидът с каскета и почва да изяснява, че може да бори освен осем джуджета, само че и 10 дребни негърчета дори… За разбойниците не загатва - свои хора са. Някъде към обед избръчава джипа с групата по лъскане имиджа на властта, а подире им търчат мисирките с микрофоните.

Представете си тази картина и кажете: има ли по-красива страна от България? Ня-ма. Красива, само че населена… И по-загубени, и по-излъгани от българите няма.

Шопеновия погребален марш, а не „ Мила Родино “ кънти в главите ни.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР