УниБИТ, известен като Библиотекарския, в който пристан намериха много представители

...
УниБИТ, известен като Библиотекарския, в който пристан намериха много представители
Коментари Харесай

Библиотекарите американофили честваха 120 години дипломатически отношения България-САЩ

УниБИТ, прочут като " Библиотекарския ", в който кей откриха доста представители на комунистическата номенклатура и Държавна сигурност, означи с Кръгла маса120-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Съединени американски щати и България. Това оповестяват от Съюза на българските учители на уеб страницата си sbubg.info.

Форумът се е състоял дни преди Националния празник на Съединените американски щати - 4 юли. Той бе открит от проф. д.ик.н. Стоян Денчев, основен секретар на Ректорския съвет на УниБИТ и ръководител на Съвета на настоятелите на висшето учебно заведение.

В словото си Денчев означи, че библиотеката е вместилище на паметта на света, а библиотекарът с аура постоянно е на респект и почитание в обществото. Това е и, уточни проф. Денчев, лайтмотивът на Химна на библиотеките – песента „ Library “, негова авторска творба, отдадена на библиотечното дело и хората, които пазят духовността.

С българската премиера на превъзходния Химн бе тържествено открита Кръглата маса. Песента прозвуча на британски език в чест на Деня на независимостта на Съединени американски щати, който се празнува на 4 юли, а международната премиера на Химна е била на състоялата се наскоро Годишна конференция на Американската библиотечна асоциация, в наличието на Карла Хедън, основен библиотекар на Конгреса на Съединени американски щати.

Участие в Кръглата масавзеха представители на държавното ръководство, бизнеса, на науката и духовенството, ректори на висши учебни заведения, дипломати, общественици, публицисти.

Съорганизатори и сътрудници на УниБИТ на събитието бяха Държавният културен институт към Министъра на външните работи на Република България, Държавната организация „ Архиви “ и Българската национална телевизия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР