Унгарското правителство уволни ръководството на националната метеорологична служба след неточна

...
Унгарското правителство уволни ръководството на националната метеорологична служба след неточна
Коментари Харесай

Ето защо унгарското правителство уволни ръководството на националната метеорологична служба

Унгарското държавно управление уволни управлението на националната метеорологична работа след неточна прогноза, поради която беше анулирана заря в Будапеща по случай националния празник предходната събота, съобщи Франс прес. Прогнозата беше за стихия и мощен вятър, които по този начин и не се появиха. Проправителствените медии заляха с рецензии метеорологичната работа, а тя излезе с публично опрощение, оправдавайки се с " фактора на неустановеност, който е неминуем при прогнозите за времето ".

Пиротехническото шоу, което държавното управление на Виктор Орбан дефинира като най-голямото в Европа по случай хилядолетната унгарска страна, се чака въпреки всичко да се състои по-късно тази седмица. Опозицията се разгласи за анулацията му с аргумента, че това " неефикасно хабене на пари " по време на икономическа рецесия.

През 2006 година празненствата за националния празник бяха помрачени от мощна стихия, която докара до суматоха измежду повече от 1 милион фенове по крайбрежията на Дунав в Будапеща. Тогава починаха петима души  и стотици бяха ранени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР