Унгарското правителство предложи законодателство, което на практика би забранило осиновяването

...
Унгарското правителство предложи законодателство, което на практика би забранило осиновяването
Коментари Харесай

В Унгария обмислят да забранят осиновяването на деца от еднополови двойки

Унгарското държавно управление предложи законодателство, което на процедура би забранило осиновяването на деца от еднополови двойки. Предложението е считано от правозащитни групи като офанзива против ЛГБТ общността във време, когато пандемията от ковид значи, че те не могат да стачкуват, съобщи Ройтерс.

Правителството на министър-председателя Виктор Орбан също по този начин предложи изменение на Конституцията, което изисква децата да бъдат възпитавани с християнско пояснение на ролята на половете. Законопроектите бяха импортирани нощес в Народното събрание за да засилят поддръжката за държавното управление, преди през днешния ден да влязат в действие строги ограничавания за битка с ковид.

Правителството, което ускорява своята изразителност против ЛГБТ общността, откакто рецесията с ковид нанася удар върху стопанската система, съобщи, че новото законодателство ще сложи "по-голямо акцентиране върху правата на децата при осиновяване ".

Според законопроекта единствено имащи брак двойки могат да осиновяват деца, а сами хора могат да осиновяват само със особено позволение от министъра, отговарящ за фамилните въпроси.

Правозащитници разясняват, че законодателството на процедура значи възбрана на осиновяването на деца от хомосексуалисти, което към този момент е допустимо, в случай че един от сътрудниците кандидатства като самичък човек, защото в Унгария не са разрешени еднополовите бракове. Те упрекват държавното управление, че нападна ЛГБТ общността вместо да се занимава с пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР