Унгарското правителство посочи колко пари ще му трябват, за да

...
Унгарското правителство посочи колко пари ще му трябват, за да
Коментари Харесай

Politico: Унгария намеква, че иска 750 млн. евро, за да се съгласи на ембарго върху руския петрол

Унгарското държавно управление уточни какъв брой пари ще му трябват, с цел да може действително да приключи вноса на съветски нефт, до момента в който служителите в Брюксел изготвят разновидности за финансиране, с цел да убедят Будапеща да поддържа новия пакет от наказания против Русия.

Унгария не може да поддържа предлагането на Европейски Съюз за възбрана на целия импорт на съветски недопечен суров и рафинирани горива без „ решение “ на разноските за адаптиране на енергийните доставки и инфраструктурата, разяснява външният министър Петер Сиярто, написа в. Politico.

Думите на министъра са " най-близкото, до което Унгария е стигала в назоваването на цената си за поддръжка на шестия пакет от наказания на Европейски Съюз ". Все още няма гаранция, че Будапеща ще утвърди, или че други страни от Европейски Съюз ще се съгласят да финансират Унгария, с цел да може тя да утвърди глобите.

Унгария се опълчва на препоръчаната възбрана на вноса на съветски нефт, предупреждавайки, че въздействието на сходно ембарго върху нейната стопанска система ще бъде тежко.

В изявление за испанския вестник El País Сиярто декларира, че другите национални енергийни обстановки в границите на Европейски Съюз би трябвало да бъдат взети поради. Унгария освен е страна без изход на море, само че и зависи от съветския петрол и газ поради исторически построената си инфраструктура, акцентира той.

„ Това предложение на Комисията основава голям проблем за нас “, сподели Сиярто. „ Нашата рафинерия е предопределена за съветски нефт. За да преработим други типове нефт, ще би трябвало да влагаме сред 500 и 550 милиона евро — това ще отнеме към четири години. За да подменим нефтопровода от Русия, ще би трябвало да разтеглим потенциал на газопровода Адриатическо море, което би означавало 200 милиона евро и не знаем какъв брой време ще отнеме това. Цената на газа в Унгария ще се усили с 55 %. "

Сиярто акцентира, че Унгария не може да поддържа сегашния пакет от наказания, в случай че Брюксел не предложи решение. " Това, което казахме на ръководителя на Комисията в понеделник, беше, че нейното предложение основава проблем за нас. Без препоръчано решение, Унгария не може да поддържа пакета от наказания ".

Той повтори предлагането на Унгария доставките по тръбопроводи да бъдат освободени от възбраната на петрола, и фокус на глобите да бъдат доставките с кораби.

Брюксел обмисля дали да даде на Унгария повече финансиране посредством новата енергийна тактика на блока, която ще бъде оповестена идната седмица. Но на среща в сряда няколко страни от Европейски Съюз показаха опасения по отношение на предлагането на отплата за Унгария./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР