Унгарското правителство е наредило да бъде пуснат ток по оградата

...
Унгарското правителство е наредило да бъде пуснат ток по оградата
Коментари Харесай

Заради мигрантите Унгария пусна 900 V ток по оградата със Сърбия

Унгарското държавно управление е наредило да бъде пуснат ток по оградата на границата със Сърбия, с цел да бъдат спрени мигрантите, които се пробват да я прескочат, писа сръбският в. "Политика ".

Експерти изясняват пред изданието, че електричеството е с дребен волтаж - към 900 волта, които не могат да провокират съществени увреждания. Целта е полицията да получава навреме сигнал за всеки контакт с оградата и опит за нарушение на граничната вадичка.

Будапеща стартира строителството на оградата при започване на годината и през май тя беше подготвена. Оградата беше наречена "умна ", защото като се изключи че е оборудвана с бодлива тел, по нея са сложени и термокамери, устройства за нощно наблюдаване. Съоръжението записва всеки опит за нелегално минава, което би трябвало да докара до понижаване на броя на служителите на реда и бойците, които патрулират по дългата 175 км граница със Сърбия.

Междувременно Австрия разгласи, че счита да разположи бойци на границата си с Италия и да върне граничните инспекции, в случай че притокът на мигранти не намалее.

Над 100 000 мигранти и бежанци са съумели да стигнат до Европа през Средиземно море от началото на годината, оповестиха от Международната организация по миграция, представени от организациите. За този интервал са починали 2247 души. За съпоставяне от януари до юли 2016 година двойно повече хора - 231 503 души бяха стигнали до Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР