Унгарският външен министър Петер Сиярто обяви в петък във Фейсбук,

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто обяви в петък във Фейсбук,
Коментари Харесай

Орбан: Украинското зърно е търговски продукт на земи, притежавани от САЩ

Унгарският външен министър Петер Сиярто разгласи в петък във Facebook, че Унгария ще разреши украинското зърно да премине през страната, с цел да бъде доставено в Африка. Той обаче акцентира, че няма да разреши импорт на украинското зърно в Унгария. Според него унгарските фермери „ ще бъдат унищожени “ в случай че бъде разрешен подобен импорт.

Сиярто има впредвид едностранното решение на Унгария, Полша, Словакия и Румъния да запазят възбраната за импорт на украинско зърно, предопределено за техните пазари. Единствено България, като част от групата на четирите страни подвигна възбраната за вноса на украинско зърно.

Сиярто насочи обвинявания към Европейски Съюз и Украйна за заблуждение от тяхна страна на обществеността в Европа по украинския въпрос за износа на зърно.

Твърденията са му, че до момента в който европейските страни са отворили директни направления, с цел да подсигуряват, че украинското зърно ще доближи морските пристанища за превозване до Африка, в последна сметка европейските страни също са били „ наводнени “ с украинско зърно.

„ Няма да позволим унгарските фермери да бъдат унищожени “, съобщи министърът и добави, че „ лъжливата агитация в Брюксел и Киев няма да ни спре “.

В постоянното си петъчно изявление по публичното радио Kossuth унгарският министър председател Виктор Орбан също разгласи твърдата си позиция:

„ Унгария ще разшири възбраната за импорт на украинско зърно в границите на личната си подготвеност дружно с Румъния, Полша и Словакия, в случай че Брюксел не предприеме подобаващи дейности. Ако не го удължат до среднощ, тогава… ние ще удължим възбраната за внос… което ще значи сериозна борба в Брюксел “, сподели той. 

Премиерът съобщи твърдо, че „ украинското е търговски артикул от земи, които Съединени американски щати евентуално имат отдавна “, съобщи obektivno.bg.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР