Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Европейският съюз може да

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Европейският съюз може да
Коментари Харесай

НАТО иска да принуди Русия към мир със своите Леопарди, Чаленджъри и Ейбрамси

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Европейският съюз може да изпрати " мироопазващ контингент " в Украйна.

По думите му Европейски Съюз към този момент е почнал да разисква тази тематика. Преди този въпрос въобще не беше повдиган на високо равнище, само че в този момент европейските водачи са подготвени да преминат „ алената линия “. Ситуацията се промени и Европа се придвижи до непреодолима до момента психическа граница.

Преди година Европейски Съюз спореше дали да изпрати смъртоносни оръжия на Киев? Отначало не желаеха. Тогава започнаха да приказват за танкове и самолети. След това снаряди с обеднен уран влязоха ли в деяние? Възможно ли е скоро да стигнат до изпращане на войските си?

Унгария постоянно е отговаряла с " не " на тези хрумвания. В западните страни има хора, които биха желали да заемат сходна позиция, само че техните гласове към този момент не играят роля: доставката на оръжия от всевъзможен тип сега към този момент не е въпрос, а действителност.

Какви са проектите в този момент: да изпратят миротворци от Европейски Съюз в Украйна или не? И в случай че такива псевдомиротворци дойдат там, тогава Третата международна война ще стане в действителност неизбежна, твърди министър председателят по радио Кошут.

Според специалиста на Таврическия информационно-аналитичен център РИСС Сергей Ермаков посланието на унгарския министър председател е да покаже, че той е здрав, мощен европейски политик:

- На първо място, с цел да демонстрирате пред личните си гласоподаватели. И логиката му може да се схване като нездравословно самопризнание за вълнението на европейците от помощта им на киевския режим.

Орбан предизвестява, че това може да приключи зле с неизбежното изпращане на войски. В последна сметка, като извършите една стъпка, би трябвало да се подготвите за втората.

При липса на ясна логичност в Европейски Съюз това няма да докара до нищо положително. Истинската ескалация се прикрива с думите: не, не, ние не участваме в спора и няма да участваме! Основната ни задача е да не влизаме в спор.

Но при липса на естествени съглашения Европейски Съюз рискува да бъде замесен в директна борба с Русия. А Европейски Съюз е НАТО. Но даже в случай че един път всичко се прави в границите на Европейски Съюз, тогава на земята не може да се мине без щабовете на НАТО, структурите за командване и надзор.

" СП ": Ще се появят ли същински полски, маджарски или румънски войски на границата от украинска страна, по Днепър или в Донбас?

- На границата от западната страна, на територията на страните-членки на НАТО, те към този момент съществуват и броят им се усилва. Преминаването на границата е рискова стъпка, както и да се пояснява това. В момента алиансът не е подготвен за това. И надали ще обсъдят това на идната среща на върха през юни.

" СП ": Но полемиката е в ход, Орбан не е измислил всичко?

- Някъде в щаба всички сюжети, даже хипотетични, се проверяват и учат. Включително потреблението на мощ от тяхна страна. До потреблението на нуклеарно оръжие. Но това, че ги учат, не значи, че готвят.

Разбира се, стълбата на ескалацията може да докара до война, „ а ние даже няма да видим “, сподели Орбан. Но до момента в който не желаят да минават границата, те са много удовлетворени от прокси войната посредством непознати ръце...

Адвокат Дмитрий Аграновски напомня, че по едно време в Корея имаше миротворци на Организация на обединените нации:

- Но там в последна сметка Съединените щати бяха победени. Сега в Украйна няма и няма да има правни учредения за въвеждането на този тип миротворци. Миротворците се изпращат въз основата на мандат на Организация на обединените нации, тук подобен мандат няма и не се чака, тъй като Русия и Китай естествено ще блокират такова предложение.

Западът има " надценена концепция " или другояче казано " безумна концепция ", с акцентиране на първата сричка. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики всичко им вървеше доста добре и в действителност се оказаха неимоверно покрай международната надмощие.

Но те унищожиха тази обстановка със личните си ръце, те направиха всичко допустимо за това, като започнаха разширението на НАТО на изток, заблудиха ни, не помниха споразуменията с Михаил Горбачов.

Сега на власт има, както сподели сатирикът Михаил Задорнов, " глупави хора ", или, меко казано, тесногръди. Не Чърчил, Рузвелт и Дьо Гол, даже не Роналд Рейгънс, а хора с ниска просветеност и просвета. Те не схващат какво да вършат, тъй като всеки идващ ход единствено утежнява личното им състояние.

" СП ": Те могат да спорят с вас: ами в Русия, какво да не би да е по-добре?

- Но ние не претендираме за международно владичество, а те го вършат. И очевидно не се оправят със задачата. Украйна е тяхното „ едва звено “. Това, което започнаха, ще докара Запада до загуба на международна надмощие, нито повече, нито по-малко.

Те са на загуба, доставките на оръжия очевидно не водят до победа. Тук те нямат омразни настроения, тъй като схващат, че в случай че Русия желае да победи, тя ще завоюва със 100 % възможност. Но дали нашето политическо управление ще желае да включи всички налични благоприятни условия за това? Ако това се случи, тогава никакви западни оръжия няма да оказват помощ.

Тук Западът се пробва да избави режима в Киев по други способи, към този момент благодарение на някакви " миротворци ". Но и това няма да докара до нищо положително.

СП ”: Гледате по малкия екран по какъв начин безпределно се усмихват, целуват се, майтапят се, потупват се по раменете Джоузеф Байдън, Урсула фон дер Лайен, Чарлз Мишел и Олаф Шолц, които се причислиха към тях, и незабавно ви идва на разум: „ смях без причина, симптом на простаци ”, Психиатрията плаче за всички тях?

- Те изхождат от съзнателно погрешни догатки, че Съветският съюз, първо, е изгубил икономическата конкуренция от тях и, второ, се е разпаднал заради войната в Афганистан.

Помогнаха на душманите и в този момент желаят да повторят същото. И защото нито едното, нито другото дават отговор на действителността, тогава въз основа на подправени предпоставки е невероятно да реализират победа.

В Украйна жадуват точно за военна победа. И мнозина на самия връх даже имат вяра в това. Но не става, в противен случай! Колкото повече оръжия доставят, толкоз по-далеч от тази победа. Те са на загуба, техните нации и различните политици въобще не схващат: кому е нужна тази Украйна?

Ако най-малко се бореха за витални ползи, да вземем за пример за доставки на нефт от Саудитска Арабия, в случай че, да кажем, някой ги блокираше извън или от вътрешната страна. Защо имаха потребност от Украйна? Все по-трудно става за пояснение.

Защо е належащо да инвестирате пари и вероятно да рискувате живота на своите бойци? Така че от Запада могат да се чакат най-неочаквани стъпки. Но на законови учредения няма да върви да изпратят там никакви " миротворци ", а единствено нашественици.

Западът е страна в спора. И това е огромната им неточност. Всичко, което вършат: и фантазиите за „ изпращане на миротворци “, и глупавите решения на Международния углавен съд да арестува съветския президент, са дейности на сърдит участник в борбата, това са дейности на интервенционист.

А теоретично можете да поканите същински миротворци: от Индия, Китай, Северна Корея или Бразилия. Готов ли е Западът за такава опция, в случай че, несъмнено, Русия също може да бъде уверена да го направи?

Ако бъдат поканени да вкарат миротворци от трети страни, тогава Западът няма да премине този „ тест с въшки “, незабавно ще стартира да крещи, че такива миротворци не са нужни.

А " миротворците " от западните страни са просто агресори, в каквото и качество да се появяват там. Те в никакъв случай няма да получат мандат от Организация на обединените нации. И в случай че някой от военните отиде там под някакъв претекст, той ще стане законна цел за нас...

Военният специалист Михаил Александров счита, че Виктор Орбан се върти „ като в тиган “:

- Той би трябвало да получава на ниска цена газ от нас, който към момента отчасти минава през Украйна. Отдавна трябваше да затворим този клапан, само че Унгария до неотдавна се смяташе за другарска страна. А в този момент тя беше включена в листата на неприятелските.

Може би най-сетне ще спрат доставките на газ през Украйна, дано да получат това, което минава през „ Турски поток “, и това им стига. И петролопроводът " Дружба " също би трябвало да бъде затворен.

Явно има такива хрумвания от нашата страна, тъй че унгарецът е нервозен, пробвайки се да увеличи личния си статус в нашите очи, те споделят, вижте, това се смята за срам в Европа, само че аз персонално съм срещу. Той сякаш „ играе значима роля “ за нас, представяйки се като „ бранител на Русия “.

В тази роля към този момент видяхме турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Той също даде обещание да не допусне Финландия и Швеция в НАТО. Никой не се съмняваше, че в последна сметка Турция ще гласоподава " за " приемането на тези страни в НАТО, няма наивни хора. Ясно е, че всеки си гони личната полза, показвайки значимостта си.

Така че мироопазваща задача на Европейски Съюз в Украйна не се преглежда. Той няма запас за това, това е задача на НАТО. Мисля, че всичко е едно надуване на бузите.

СП “: А в случай че създадат това под прикритието, че връщат в Украйна задачата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), която към този момент е била в Украйна?

- Русия е един от членовете и основателите за основаването на ОССЕ. Страната ни просто ще блокира сходна концепция. Въпреки че би трябвало да излезем от тази организация. Няма смисъл да седиш неефикасно и да хвърляш мъниста пред прасетата. А вноските би трябвало да се изразходват за снабдяването на нашите въоръжени сили.

" СП ": Значи за нищо, в никакъв случай няма да има миротворци от Европа в Украйна, нито на границата с Полша, нито по Днепър, а още повече в Донбас?

Какви миротворци! Те могат да бъдат въведени или от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, или посредством съглашение сред страните, както се случи в Нагорни Карабах, Азербайджан и Армения се споразумяха за това. А в случай че европейците вкарат малко войски, това е война с Русия. Те няма да го създадат.

" СП ": Но в случай че внезапно Европа, чисто теоретично, вкара част от своите контингенти в Украйна, тогава сигурно те ще бъдат наречени " мироопазващи "? По прилика с американския револвер на системата Colt " Миротворец " и името на уеб страницата на нацистите.

- Ние с вас няма потребност да повтаряме тези глупави неща след тях. Ако вкарват свои национални контингенти, тогава даже решението на Европейския съюз не е належащо за това. Тези страни, които желаят, могат да влязат сами.

Има страни, които мечтаят за това: Полша, Словакия, Румъния. Те, несъмнено, могат да изискат някакъв „ покрив “ от Европейския съюз. Но всичко това ще значи единствено едно: те отиват на война. Това значи, че те ще бъдат атакувани незабавно.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР