Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Будапеща няма да се

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Будапеща няма да се
Коментари Харесай

Унгария няма да се съобрази с решение на ЕС

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Будапеща няма да се съобрази с решението на Европейския съд за правата на индивида във връзка със противоречив закон за миграцията.

Така нареченият " Закон Спрете Сорос " планува санкции за хора и организации, които оказват помощ на мигранти. Забранява се и даването на леговище на хора, които не идват от страни, в които има непосредствена заплаха за живота им.

През ноември съдът на Евросъюза реши, че законът опонира на европейското право. От Брюксел предизвестиха както Унгария, по този начин и Полша, че в случай че не престават да не съблюдават европейските полезности, са застрашени от наказания, в това число да не получат първия транш от Плана за икономическо възобновяване.

" Унгария би трябвало да пази границите си. Правителството ни е наясно с следствията от това да не зачетем решението на Европейския съд за правата на индивида, само че няма да променим визията си по отношение на охраняването на границите. Подходът ни ще остане неизменен, без значение какво ни споделя Европейският съд. Няма да се откажем и няма да допуснем никого на своя територия ", съобщи Виктор Орбан, министър председател на Унгария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР