Унгарският премиер Виктор Орбан сравни Европейския съюз с бившия Съветски

...
Унгарският премиер Виктор Орбан сравни Европейския съюз с бившия Съветски
Коментари Харесай

Орбан: Москва беше трагедия, Брюксел е пародия

Унгарският министър председател Виктор Орбан съпостави Европейския съюз с някогашния Съветски съюз, като сподели, че единствената разлика сред тях е, че Европейски Съюз " към момента не е обезсърчителен ", съобщи Агенция Франс Прес.

Орбан се изрече в град Веспрем на народен празник, отбелязващ краткотрайното унгарско въстание от 1956 година против препоръките, което Москва потуши с голяма военна мощ.

„ Понякога историята се повтаря. За благополучие, това, което първоначално беше покруса, в най-хубавия случай е фарс втория път. Москва беше покруса, Брюксел е несполучлива модерна подигравка “, сподели Орбан.



„ Трябваше да играем по свирката на Москва. Брюксел също се пробва да свири, само че ние играем както си желаеме и даже не играем, в случай че не желаеме “, добави той.

Орбан постоянно влиза в спор с Европейски Съюз по въпроси, вариращи от медийна и правосъдна самостоятелност до миграция и права на ЛГБТК+.

Миналата година Европейската комисия замрази милиарди евро средства за Унгария, поради нейната позиция по въпросите на върховенството на закона и правата.

„ Лекцията на другарите е непроменена, единствено че към този момент се назовава процедура на конвенционалност. Партийното неодобрение против Унгария към този момент се назовава брюкселска процедура за господство на закона “, добави той, като съпостави Европейски Съюз със Съветския съюз, заради прекъсването на средствата за Унгария.

На власт от 2010 година, унгарският националистически водач постоянно прави паралели сред Брюксел и Москва от руската ера.

Този път обаче Орбан акцентира, че Европейски Съюз " към момента не е обезсърчителен ".



„ Москва беше непоправима, само че Брюксел и Европейският съюз могат да бъдат поправени. " Все още има европейски избори “, добави той, имайки поради изборите за Европейски парламент, които би трябвало да се проведат през месец юни идната година.

По-рано Орбан изрази вярата си, че партиите с сходно мислене ще имат пробив в изборите, принуждавайки Европейски Съюз да промени курса си във връзка с въпросите, свързани с миграцията, ЛГБТК+ и други тематики.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР