Унгарският премиер Виктор Орбан сложишал по време на футболния мач

...
Унгарският премиер Виктор Орбан сложишал по време на футболния мач
Коментари Харесай

Орбан на мач: Сложи си шал с карта на Велика Унгария

Унгарският министър председател Виктор Орбан сложишал по време на футболния мач на националния тим на страната му против Гърция в неделя,изобразяващ Унгария с държавни граници, съществували до края на Първата международна война.Те включват райони на днешните страни от Европейски Съюз Австрия, Словакия, Румъния и Хърватия, както и елементи от днешна Сърбия и Украйна.

Шалът с карта на Велика Унгария може да се види във видео, споделено от Орбан в личния му профил вInstagram.

След мача той се среща с дългогодишния маджарски национал Балаж Джуджак, който изигра последния си мач този ден. Във видеото футболистът подарява на Орбан футболна тениска.

„ Сякаш немският канцлер показва границите на Германския райх от 1937 година “, разяснява в Туитър ученият Матеус Веховски от Института за проучване на тоталитаризма Хана Аренд в Дрезден.

Румънският евродепутат Алин Митуца написа в Facebook: „ Това ежест на ревизионизъм, който слага Орбан покрай Путин, който също мечтае за промени на границите. Това е следващото " недопустимо обръщение " от унгарския министър председател. Орбан би трябвало да носи отговорност за сходни дейности “, написа още той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР