Унгарският премиер Виктор Орбан обяви, че съвместният граничен патрул на

...
Унгарският премиер Виктор Орбан обяви, че съвместният граничен патрул на
Коментари Харесай

Орбан: Насилието сред мигрантите нараства, Брюкселското споразумение не работи

Унгарският министър председател Виктор Орбан разгласи, че взаимният граничен патрул на Сърбия и Унгария е бил атакуван с автоматизирани оръжия и уточни, че насилието измежду мигрантите нараства, заяви „ Нова.рс “.


Орбан акцентира в обществената мрежа Х, че е време всички да се изправят пред истината, че Брюкселското съглашение по този въпрос не работи.

„ Насилието измежду мигрантите нараства. Преди три нощи беше атакуван взаимният граничен патрул на Унгария и Сърбия, стреля се с автоматизирано оръжие. С това мигрантите минаха Рубикон. Време е да се надигнем пред обстоятелствата: Брюкселският пакт за миграцията се провали “, написа Орбан.

Той уточни, че през есента този проблем ще се разшири и най-вероятно ще се задълбочи.

„ В края на юни беше признат нов пакт за миграцията, макар съпротивата на Унгария и Полша. Сега е септември и е ясно към този момент, че пактът е неуспех. Тази година регистрирахме 128 000 опита за прекосяване на южната унгарска граница. Нападенията против гранична защита станаха нормални, регистрирани бяха 168 съществени офанзиви и няколко от нашите служители на реда бяха ранени “, сподели Орбан. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР