Унгарският премиер Виктор Орбан, който отстоява антимигрантски позиции, заяви днес,

...
Унгарският премиер Виктор Орбан, който отстоява антимигрантски позиции, заяви днес,
Коментари Харесай

Орбан: Оградите по границата ще спрат миграцията на мюсюлмани

Унгарският министър председател Виктор Орбан, който отстоява антимигрантски позиции, съобщи през днешния ден, че водачите на Европейски Съюз и американският милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос желаят нова, смесена и мюсюлманизирана Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Орбан съобщи на културен фестивал в Бъйле Тушнад, Румъния, че оградите по границата на Унгария, подкрепяни от други централноевропейски страни, са преградите пред напъните на Европейски Съюз и Сорос да усилят миграцията на мюсюлмани.

Унгарският министър председател добави, че неговата страна е срещу приемането на мигранти, които могат да трансформират културната еднаквост на страната. Той обаче увери, че под негово управление Унгария ще остане място, където християните от Западна Европа ще могат постоянно да намерят сигурност. През 2018 година той ще се кандидатира за четвърти премиерски мандат.

Според Орбан унгарските опозиционни партии не могат да се съпоставят с неговото държавно управление.

"В идната предизборна акция би трябвало на първо място да се надигнем против външни сили ", акцентира Орбан. "Трябва да се противопоставим на мрежата на мафията на Сорос и на брюкселските бюрократи. И през идващите девет месеца ще би трябвало да се борим против следените от тях медии ", сподели той.

Сорос се трансформира в съществена цел на държавното управление на Орбан. Неотдавна признато законодателство има за цел да затвори или прогони от страната Централноевропейския университет в Будапеща, учреден от Сорос през 1991 година. Будапеща създаде и нови правила за неправителствените организации, финансирани напълно или частично от чужбина. Според критици новите разпореждания имат за цел да лишат от легитимност неправителствените организации, доста от които са подкрепяни от фондацията "Отворено общество " на американския милиардер.

Орбан още веднъж съобщи позицията си, че финансираните от Сорос неправителствени организации желаят да навредят на сигурността на Унгария с поддръжката си за бежанците, а Будапеща се е пробвала да спре нашествието на мигранти с оградите от бодлива тел, издигнати по границите със Сърбия и Хърватия.

В отговор на въпрос дали би избрал президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила или съветския му сътрудник Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила, Орбан отговори с анекдот за поляк, от който през комунистическата епоха поискали да избира сред Хитлер и Сталин. "Той дал отговор, че избира Марлене Дитрих ", сподели унгарският министър председател, смеейки се. "Това, което желая да кажа, е че не можете да дадете добър отговор на неприятен въпрос ", добави той.

Преди година Орбан изрази за първи път поддръжката си за Тръмп, който тогава беше единствено претендент за президент, на същия фестивал.

Путин е посещавал Унгария два пъти за две години. Будапеща уголемява енергийните си връзки с Москва, а Русия строи нови реактори в унгарската нуклеарна централа.

Орбан акцентира, че външната политика на страната ще се управлява от унгарските ползи, а не "от Тръмп, Путин или Меркел ".

Ниската раждаемост в Унгария трансформира унгарците в "застрашен тип ", съобщи още Орбан. Той добави, че държавното управление полза мултинационалните компании в страната с налози, с цел да финансира обществени политики и да подтикне фамилиите да имат повече деца, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР