Унгарският премиер Виктор Орбан е изправен пред най-голямата си политическа

...
Унгарският премиер Виктор Орбан е изправен пред най-голямата си политическа
Коментари Харесай

„Това не може да продължава“: Скандалът около президентското помилване за сексуално малтретиране на деца разтърси Унгария на Орбан

Унгарският министър председател Виктор Орбан е изправен пред най-голямата си политическа рецесия от завръщането си на власт през 2010 година, след шокиращите оставки на двама от неговите съдружници поради случай на полово принуждение над деца.

Президентът на Унгария Каталин Новак и някогашният министър на правораздаването Юдит Варга – най-известните дами на ръководещата партия Фидес – се отдръпнаха в събота поради помилването на съизвършител на наказан принудител над деца.

С приближаването на локалните и европейските избори през юни, Орбан е изправен пред необичаен публичен яд, в това число от вътрешен човек в държавното управление и някогашен брачен партньор на Варга Петер Маджар, който се опълчи на властовата система на премиера.

От завръщането си на власт през 2010 година „ нито един политически скандал не е имал толкоз бърз и тежък политически кипеж влияние “, се споделя в отчет на мозъчния концерн Political Capital.

„ Това, което прави тези събития невероятни, е, че едно несъгласие води до др...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР