Унгарският министър-председател Виктор Орбан каза, че Европейският съюз отчасти има

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан каза, че Европейският съюз отчасти има
Коментари Харесай

Орбан обвини ЕС, че удължава войната в Украйна

Унгарският министър-председател Виктор Орбан сподели, че Европейският съюз частично има виновност за продължение на войната на Русия в Украйна, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В годишно послание за положението на страната Орбан съобщи ,

че Европейски Съюз е разпалил пламъците на войната, налагайки наказания на Русия и снабдявайки Украйна с пари и оръжия, вместо да се стреми към договаряния за мир с Москва.

„ Когато Русия предприе своето нахлуване, Западът не изолира спора, а го издигна на общоевропейско равнище “, сподели той в Будапеща. 

„ Войната в Украйна не е спор сред армиите на положителното и злото, а сред две славянски страни, които се бият една против друга. Това е тяхна война, не наша “, съобщи Орбан.

В своята съвсем едночасова тирада под лозунга „ Мир и сигурност “ унгарският министър председател се концентрира основно върху спора в Украйна .

Той неведнъж е призовавал за неотложно преустановяване на огъня, настоявайки, че неговото държавно управление е „ на страната на мира “, и осъждайки западните си съдружници поради даването на поддръжка за Киев. Унгария отхвърля да доставя военна помощ на Украйна или да позволява нейното прекачване през своите граници. 

Орбан съобщи, че въпреки страната му да оказва филантропична помощ на Украйна и да приема бежанци от войната ,

сходна поддръжка не значи отричане от връзките с Русия, тъй като съгласно него това би противоречало на унгарските национални ползи.

„ Ние поддържаме нашите стопански връзки с Русия и в действителност предлагаме целият западен свят да направи същото ,

тъй като без връзки няма да има преустановяване на огъня, нито мирни договаряния “, сподели той.

Орбан съобщи, че Европа е „ непряко във война с Русия “,

откакто някои европейски страни дават обещание да изпратят танкове в помощ на Украйна в борбата ѝ против съветската инвазия, показва Ройтерс.

Той още веднъж съобщи, че за Унгария е „ жизненоважно “ да е част от НАТО ,

само че сподели, че държавното управление му няма да изпрати оръжия на Украйна, нито да прекъсне икономическите си връзки с Русия.

Европа се носи към войната тъкмо в тези мигове, тя прави рискова акробатика “,

съобщи Орбан. „ Всъщност тя в реалност към този момент е в непряка война с Русия “, сподели той. „ Нещата започнаха с каски... в този момент сме стигнали до изпращане на танкове и на дневен ред са изтребители, а скоро ще чуем за така наречен мироопазващи войски “, съобщи министър председателят.

Орбан още веднъж прикани за неотложно преустановяване на бойните дейности в Украйна и започване на мирни договаряния, отбелязва ДПА.

„ Човешките животи могат да бъдат избавени единствено с преустановяване на огъня “, сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР