Унгарският министър-председател Виктор Орбан е твърд по отношение на решаващата

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан е твърд по отношение на решаващата
Коментари Харесай

Орбан с нови заклинания: Да спрем помощта за Украйна, няма шанс да спечелим тази война

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е корав във връзка с решаващата помощ от Европейския съюз за Украйна, изразявайки състрадание към своя комшия, само че нищо повече, с цел да му помогне да се пребори с нашествието на Русия, написа Bloomberg, представен от

Говорейки в изявление за Bloomberg на Катарския стопански конгрес, Орбан твърди, че военните старания на Украйна са обречени на неуспех и изпращането на спомагателна помощ ще докара единствено до повече смъртни случаи.

" Емоционално това е трагично, сърцата ни са с украинците “, съобщи Орбан пред основния редактор на Bloomberg Джон Микълтуейт във вторник. " Но аз приказвам като политик, който би трябвало да избавя животи “.

" Няма късмет да спечелим тази война “, добави той.

Унгария, страната от Европейски Съюз с най-тесни връзки с съветския президент Владимир Путин, блокира транш от 500 милиона евро от финансовата помощ на Европейски Съюз за Украйна. Освен това се опълчва на нови наказания против Русия.

Гледната точка на Орбан опонира на разбора на украинските съдружници, които доставят на Киев оръжия преди контранастъплението, което се чака да стартира тази пролет. Въпреки че са трезви по отношение на възможностите за трагичен пробив, те поддържат проекта на президента Володимир Зеленски да отблъсне руснаците и да си върне територия.

Орбан повтори апела си за неотложно преустановяване на огъня - позиция, подложена на критика от критиците като равносилна на апел за капитулация на Украйна.

Той също по този начин декларира намерено, че войната е прокси спор сред Русия и Съединени американски щати, както сочат и в Кремъл, и съобщи, че боевете могат да спрат единствено когато Москва подписа съглашение с Вашингтон. Съединени американски щати упорстват, че Украйна би трябвало да реши по какъв начин и по кое време е подготвена да търси мир.

Подходът на Орбан към Украйна и тесните връзки с Русия единствено изостриха връзките със съдружниците на Унгария в Европейски Съюз и НАТО, които от дълго време подлагаха на критика неговото повече от десетилетие консолидиране на властта и блян към самозвана " нелиберална народна власт “, която отхвърля мултикултурните полезности, отбелязва Bloomberg.

Орбан добави, че се надява някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да завоюва преизбирането през идната година и че въпреки да е в несъгласие с президента Джо Байдън, не е добре за бизнеса да подлага на критика Съединени американски щати.

Миналата седмица външният министър Петер Сиярто разгласи, че Унгария ще блокира по-нататъшната помощ от Европейски Съюз за Украйна и антируските наказания, цитирайки решението на Киев да сложи OTP Bank Nyrt., най-големият заемодател на Унгария, в листата си с интернационалните спонсори на войната.

Външният министър удостовери позицията на Унгария в понеделник на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел, като си навлече укори от други членки на Европейски Съюз.

" Разочарован съм или по-скоро нервиран от държанието на нашите маджарски другари “, съобщи немският министър на защитата Борис Писториус пред кореспонденти в Брюксел във вторник. " Това предотвратява възобновяване на това, което други държави-членки са финансирали в поддръжка на Украйна. Това не е положително държание “.

OTP поддържа бизнес в Русия и Украйна, само че съобщи, че президентски декрет й пречи да продаде съветския си отдел. От там отхвърлят изказванията, че поддържат войната на Русия и обществено поддържаха Украйна.

" Това е въпрос на правила “, съобщи Орбан на форума. " Ако страна като Украйна желае да получи вашата финансова поддръжка, в случай че имате потребност от нашите пари, апелирам, уважавайте ни и не санкционирайте нашите компании “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР