Унгарският министър на земеделието Наги обяви забраната за внос на

...
Унгарският министър на земеделието Наги обяви забраната за внос на
Коментари Харесай

Полша и Унгария забраниха вноса на зърно и други хранителни продукти от Украйна

Унгарският министър на земеделието Наги разгласи възбраната за импорт на зърно от Украйна от Будапеща

До 30 юни Унгария вкарва възбрана за импорт на зърно от Украйна, заяви министърът на земеделието на Унгария Ищван Наги.

Наги изясни това решение с обстоятелството, че Европейски Съюз не е подхванал никакви стъпки за разрешаване на обстановката с дъмпинговите доставки на украинска селскостопанска продукция. В резултат на това Унгария трябваше да наложи възбрана върху " вноса на зърно и маслодайни семена от Украйна, както и някои други селскостопански артикули ". Отбелязва се, че Полша е взела същото решение, съобщава ТАСС .

Унгария разчита на дейностите на Европейски Съюз за поддръжка на европейските фермери и преразглеждането на разпоредбите за безмитен импорт на селскостопански артикули от Украйна, съобщава РИА Новости .

Министърът уточни, че методите и техниките, които Украйна употребява в земеделското произвеждане, са неразрешени в Европейски Съюз. Унгария прикани Европейски Съюз да подсигурява " обективни пазарни условия " и даде обещание да отбрани своите фермери и националното селско стопанство.

Припомняме, че полският законодателен вестник публикува заповед на министъра на развиването и технологиите на Полша за възбрана на вноса на селскостопански артикули от Украйна до 30 юни. Украйна упрекна Полша в нарушение на споразуменията за храните.

Превод: ПИ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР