Унгарският милиардер Джордж Сорос обеща допълнителни 100 000 паунда (113

...
Унгарският милиардер Джордж Сорос обеща допълнителни 100 000 паунда (113
Коментари Харесай

Сорос увеличи дарението си за групата, бореща се срещу Брекзит

Унгарският милиардер Джордж Сорос даде обещание спомагателни 100 000 паунда (113 000 евро) на активистката група " Най-доброто за Англия ", с цел да поддържа напъните за битка против Брекзит, съобщи " Гардиън ".

Миналата седмица " Ройтерс " писа, че Сорос е дарил средства на групата, която се пробва да предотврати излизането на Англия от Европейски Съюз. Групата заяви, че Сорос й е дарил пари посредством свои фондации. Противниците на Брекзит настояват, че излизането от Европейски Съюз ще е най-голямата неточност на страната след Втората международна война и ще подкопае политическото и финансовото въздействие, което има.

Британското издание " Телеграф " упрекна Сорос в скришен скрит план за прекъсване на Брекзит и в интервенция във вътрешните работи на страната, написа " Гардиън ". До момента в акцията за дарения в интерес на " Най-доброто за Англия " бяха събрани над 69 000 паунда (78 000 евро).

Сорос, който преди години бяга от комунистическа Унгария, през 1992 година печели 1 милиард $, залагайки против паунда на фондовите пазари, и провокира срив на курса на английската валута.

Според него напускането на Европейски Съюз ще бъде трагична неточност, която ще докара до отслабването на въздействието на Англия.

Групата " Най-доброто за Англия " се бори за оставане на страната в Европейски Съюз и към този момент е провела акция в поддръжка на проевропейски настроени политици, отбелязва " Гардиън ". " Бъдещето на Англия и Европейски Съюз не е решено ", съобщи в официално съобщение генералният й шеф Елоиз Тод, наблягайки, че една демократична страна може да промени решението си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР