Унгарската прокуратура е започнала разследване на твърденията, че правителството използва

...
Унгарската прокуратура е започнала разследване на твърденията, че правителството използва
Коментари Харесай

Унгарската прокуратура започва разследване за правителствено участие в аферата Пегас“

Унгарската прокуратура е почнала следствие на изказванията, че държавното управление употребява шпионски програмен продукт, създаден от Израел, с цел да следи стотици телефонни номера, в това число тези на публицисти.

" Задачата на следствието е да откри обстоятелствата и дали в случай че е по този начин, какво закононарушение е осъществено ", се споделя в изказване на районната прокуратура на Будапеща. Разследването последва няколко тъжби и е по съмнение за „ събиране на неразрешена загадка информация ".

Унгария е единствената страна от Европейски Съюз, посочена като евентуален консуматор на шпионския програмен продукт „ Пегас “, със стотици цели, в това число публицисти, юристи и други обществени фигури.

Унгарските управляващи отхвърлиха обвиняванията, наричайки ги " голословни ". Вътрешният министър Шандор Пинтер съобщи по-рано, че Унгария " постоянно е работила в сходство със закона ", а външният министър Петер Сиярто настоя, че държавното управление " не знае за такова събиране на данни ".

Критиците от дълго време упрекват наричащия самичък себе си " нелиберален " маджарски министър председател Виктор Орбан в подкопаване на главните права, в това число свободите на пресата, откогато пое властта през 2010 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР