Унгария задържа цените на шест основни хранителни продукта на нивата

...
Унгария задържа цените на шест основни хранителни продукта на нивата
Коментари Харесай

Орбан нареди: Връщам цените от 15 октомври

Унгария задържа цените на шест съществени хранителни продукта на равнищата им от 15 октомври 2021 година Това оповести министър председателят Виктор Орбан през днешния ден.

„ Днес взехме решение да се намесим в ценообразуването на шест съществени хранителни продукта: бяла кристална захар, пшенично брашно, слънчогледово олио, свинско месо, пилешко филе и краве мляко 2,8% масленост.

Това значи, че цената на тези шест продукта би трябвало да се върне на равнището от 15 октомври предходната година. От февруари това би трябвало да е по този начин във всички магазини ", сподели Орбан във видео известие, оповестено в профила му във Фейсбук.

Правителството прибягва до сходни ограничения, с цел да отбрани ползите на съгражданите си в изискванията на повишаване на цените на главните артикули, породено от енергийната рецесия в Европа. Според Орбан Унгария към този момент е лимитирала растежа на цените на бензина и води политика на понижаване на сметките за комунални услуги.

Осезаемото повишаване на цените на газа в Европа стартира през април-май, когато междинната спот цена за TTF се колебаеше в диапазона от 250-300 $ за 1000 куб. м. В последните дни на лятото цената на фючърсите надвиши 600 $, а при започване на октомври мина прага от 1000 $. На 6 октомври бе доближат най-високия връх на фючърсния пазар за всички времена - над 1900 $ за хиляда кубически метра.
Свързани вести Орбан: Унгария няма да напуща Европейски Съюз, само че ще брани суверенитета си
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР