Унгария възнамерява да изгради изцяло нов град в северозападната част

...
Унгария възнамерява да изгради изцяло нов град в северозападната част
Коментари Харесай

Унгария ще строи нов зелен град за 1 милиард евро

Унгария има намерение да построи напълно нов град в северозападната част на страната, на брега на Дунава, захранван от зелена сила, осведоми Bloomberg. Проектът Hegyeshalom-Bezenye ще коства 1 милиард евро и ще бъде с размера на 500 футболни стадиони. Той ще разполага с учебни заведения и търговски обекти, обявиха представители на енергийната компания EON SE и немската компания за недвижими парцели FAKT AG.

Въглеродно-неутралният град ще се зарежда главно от слънчева сила и биомаса и ще сътвори до 5000 непрекъснати работни места, сподели Николай Улрих, член на борда на FAKT. Планира се в града да се развие и мощно земеделие, като се отглеждат редица зеленчуци. Освен че ще укрепи доставките на зеленчуци в Унгария, новият град ще се концентрира и върху риболова, отглеждайки разнообразни типове риби. Компанията за недвижими парцели си партнира с EON, строителя KESZ Group и унгарското държавно управление.

Когато бъде приключен, Hegyeshalom-Bezenye ще включва към 1000 жилища, ресторант, хотел, железопътна гара, търговски обекти, учебни заведения и други. Проектът включва и политики за стабилно ръководство на водите, чиято цел ще бъде отбягване намаляването на равнището на подпочвените води, сподели Улрих. Отоплението ще се прави посредством геотермални централи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР