Унгария въвежда златна виза“ за инвестиции в имоти.Унгария ще предлага

...
Унгария въвежда златна виза“ за инвестиции в имоти.Унгария ще предлага
Коментари Харесай

Унгария въвежда „златна виза“ за инвестиции в имоти


Унгария вкарва „ златна виза “ за вложения в парцели.

Унгария ще предлага позволения за местопребиваване на хора, които купят безценен парцел в страната. Това се случва, шест години откакто изказвания за корупция принудиха управляващите да спрат сходна стратегия от вида „ златна виза “, написа Bloomberg.

Програмата за гост-инвеститори “ разрешава на тези от тях, които влагат минимум 250 хиляди евро в локален заможен фонд или 500 хиляди евро в маджарски неподвижен парцел,

да получат правото да аплайват за 10-годишно позволение за местопребиваване в Унгария,

което може да се възобновява, сочи законопроект, импортиран от държавното управление на премиера Виктор Орбан.

Дарения на стойност най-малко 1 млн. евро в така наречен обществени тръстове, които държавното управление основава, с цел да следят университети, също ще бъдат зачитани.

Унгария спря сходна стратегия през 2017 година Тя предоставяше местопребиваване и гладко пътешестване в Европейския съюз на купувачи на държавни облигации за 300 хиляди евро. Програмата докара до растеж на миграцията от Китай и Русия. Тя беше прекъсната след известия в медиите за хипотетична корупция и разхлабено изследване на претендентите, което може да е разрешило влизането на шпиони в Европейски Съюз.

„ Златните визи “ провокират несъгласия в други елементи на Европа. Някои упрекват такива стратегии за местопребиваване, че пораждат жилищна рецесия. Тази година Португалия спря програмата си, откакто цените се усилиха доста, изключително в Лисабон. Ирландия приключи програмата си на 15 февруари.
Програмата
Програмата на Унгария е включена в законодателство, което съгласно Орбан е част от твърдия му метод към имиграцията. Това е основен проблем за премиера националист, чиито антиимигрантски послания го задържат на власт повече от 10 години.

Законопроектът беше показан, откакто опозиционните партии започнаха да подлагат на критика държавното управление поради разхлабването на регулациите по-рано тази година, когато то разреши на чиновници от страни отвън Европейски Съюз да идват в Унгария, с цел да оказват помощ с дефицита на работна ръка. Той е импортиран в миг, когато Орбан се пробва да увеличи приходите, откакто натрупа рекорден бюджетен недостиг тази година.

Данни на държавното управление сочат, че стопанската система се нуждае от 500 хиляди нови чиновници, с цел да отговори на възходящото търсене. Ръстът на вложенията в батерийната промишленост, която би трябвало да трансформира Унгария в един от водещите производители в света, е необикновен източник на терзание, що се отнася до запълването на заводските линии.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР