Унгария ще оттегли възражението си срещу присъединяването на България към

...
Унгария ще оттегли възражението си срещу присъединяването на България към
Коментари Харесай

Унгария оттегля възражението си срещу влизането на България в Шенген след отмяна на таксата за руски газ

Унгария ще отдръпна възражението си против присъединението на България към Шенген , когато българският парламент дефинитивно отстрани таксата върху преноса на съветски газ. Това сподели във вторник унгарският външен министър Петер Сиярто.

Новината идва, откакто в събота Сиярто заяви, че страната му ще наложи несъгласие на присъединението на България към безмитната зона, в случай че София не отстрани нововъведената такса.

Тя в Народното събрание при започване на октомври и с изключение на Унгария, визира още Сърбия, Австрия и доставчика Русия. След опасността от несъгласие, в понеделник депутатите да отпадне.

" Бях осведомен от българския си сътрудник, че през вчерашния ден българският парламент е премахнал този закон ", сподели Сиярто във видеоклип на страницата си във Facebook.

Той добави, че откакто законът бъде оповестен в петък в държавен вестник, Унгария ще се откаже от възражението си и ще изиска от Европейската комисия (ЕК) да спре процедурата за нарушаване, която Будапеща е почнала.

През октомври България вкара нова директна такса от към 20 лева за MWh съветски газ, което провокира мощни рецензии от страна на Унгария, която получава 4.5 милиарда кубически метра газ годишно от Русия. Основното количество газ минава през България и Сърбия.

По-рано в петък Нидерландия върху присъединението на България. Така Австрия остана единствената страна, която се опълчва на това все още. Малко по-рано Виена заяви, че има подготвеност за.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР