Унгария ще направи всичко възможно, за да гарантира, че хърватите

...
Унгария ще направи всичко възможно, за да гарантира, че хърватите
Коментари Харесай

Унгария протестира пред ЕС срещу увеличаването на таксите за петролопровода JANAF от Хърватия

" Унгария ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че хърватите няма да злоупотребяват с монополното си състояние и да усилят фрапантно директните такси за Адриатическия нефтопровод „ Янаф “ (JANAF) - това съобщи унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто пред радио Spirit FM.

" Хърватия възнамерява да усили директната такса за Адриатическия петролопровод два пъти и половина от 2023 година, което унгарското държавно управление счита за корист с монополното състояние ", съобщи Сиярто в предаването Fight Club на радиостанцията. Унгарският външен министър съобщи, че унгарското държавно управление упорства Европейската комисия да се намеси.

Според Сиярто това е европейски проблем, който той ще повдигне на съответните конгреси на Европейски Съюз, да вземем за пример в понеделник, когато министрите, отговарящи за енергийните въпроси, ще се срещнат още веднъж в Брюксел, с цел да обсъдят детайлностите по въвеждането на тавана на газа.

" Европейската комисия би трябвало да окаже напън върху хърватите за разширение на потенциала и отменяне на концепцията за доста увеличение на директните цени, злоупотребявайки със обстановката на война ", добави той.

Говорейки за войната в Украйна, Сиярто съобщи, че когато спорът е избухнал, Европейската комисия незабавно е въвела наказания против Русия, само че това не е спряло Москва, а вместо това е навредило доста на стопанската система на Европейски Съюз. Един от проблемите спред него е, че няма европейски водач от калибъра на Ангела Меркел, която след кримската рецесия съумя да събере страните на масата за договаряния.

Относно унгарско-руските връзки той акцентира, че съдействието сред Москва и Будапеща се лимитира до няколко механически въпроса. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР