Унгария ще направи държавни шест от най-големите частни клиники за

...
Унгария ще направи държавни шест от най-големите частни клиники за
Коментари Харесай

За повече деца: Унгария прави безплатни клиниките за репродуктивно здраве

Унгария ще направи държавни шест от най-големите частни клиники за репродуктивно здраве, с цел да се бори с демографската рецесия, оповестява " Евронюз ", итирана от " Канал 3 ".

``
реклама

Правителството на Виктор Орбан показа проект за повишение на раждаемостта, който включва данъчни облекчения, по-ниски лихви върху заемите и други преференции за фамилии с дребни деца.

Според новият проект, медикаментите за лечение на репродуктивните проблеми стават безвъзмездни. Безплатни стават и прегледите за яловост и при двата пола.

Според председателката на Фондация за женското здраве, която следи битката с ендометриозата, една от главните аргументи за безплодието, няма съответна информация по какъв начин на процедура ще работи оповестената от държавното управление стратегия.

" Все отново, в случай че плакатите са истина, стотици фамилии ще имат късмет да се снабдят с дете по-бързо и ще платят по-малко или нищо. ", споделя Адриен Шаламон.

Както при доста народи в Европа, популацията в Унгария застарява, като спадащата раждаемост се комбинира с по-дълъг живот от който и да било предишен интервал.

Според проучвания на казуса, към 20 до 25 % от двойките в Унгария имат проблеми в опитите за забременяване.

Правилата за инвитро процедури и използването на семенна течност от донори са доста разнообразни в обособените европейски страни.

През октомври, предложение да се обезпечават инвитро процедури на неомъжени дами или хомосексуални двойки провокира улични митинги във Франция, където процедурите са непокътнати за хетеросексуални двойки, отговарящи на цялостен набор от критерии.

Едни от най-либералните закони в региона има Испания, където инвитро процедури се обезпечават на всяка жена над 18-годишна възраст, без значение от половата й ориентировка или фамилно състояние.

За разлика от Испания, в Германия и Италия има редица прецизни ограничавания пред приемането на инвитро процедури.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР