Унгария ще наложи вето на евентуални санкции на ЕС срещу

...
Унгария ще наложи вето на евентуални санкции на ЕС срещу
Коментари Харесай

Унгария отново контра на Европа, налага вето на санкции на ЕС срещу руската ядрена енергетика

Унгария ще наложи несъгласие на възможни наказания на Европейски Съюз против съветски организации и компании в региона на нуклеарната енергетика.

Министър-председателят Виктор Орбан съобщи, че Унгария няма да допусне европейските наказания да обзет и съветската нуклеарна енергетика.

" В Брюксел се изготвят проекти за нови наказания, като на дневен ред е нуклеарната енергетика ", съобщи министър-председателят по отношение на подготовката от страна на Европейската комисия на десети пакет от наказания против Русия. Орбан акцентира, че " чака огромна борба по този въпрос, само че унгарското държавно управление ще наложи несъгласие ", в случай че Европейски Съюз се опита да наложи ограничавания против съветската нуклеарна сила.

" Няма да позволим на глобите да усилят в допълнение инфлацията в Унгария. Най-важното тук е цената на силата. Затова няма да позволим проектът за разширение на глобите да обхване и нуклеарната енергетика ", сподели той по радио " Kossuth ".

Унгария разполага с една атомна електроцентрала - АЕЦ " Пакш ", издигната по руски план. Тя разполага с четири реактора вид ВВЕР-440 с мощ 2000 мегавата. Според разнообразни източници тя създава повече от половината от електрическата енергия в страната.

По-рано унгарският министър на външните работи Петер Сиярто съобщи, че без атомна електроцентрала е невероятно да се обезпечат енергийните доставки за страната, тъй че Будапеща няма да поддържа никакви наказания, ограничаващи съдействието с Русия в тази област. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР