Унгария ще купува ваксини срещу Ковид-19 или чрез механизма за

...
Унгария ще купува ваксини срещу Ковид-19 или чрез механизма за
Коментари Харесай

Орбан се отказа от ваксината Спутник V

Унгария ще купува ваксини против Ковид-19 или посредством механизма за доставки на Европейски Съюз, или директно от Китай, тъй като Русия не разполага с задоволителен потенциал за произвеждане на ваксини, съобщи Ройтерс, като цитира шефа на кабинета на премиера Виктор Орбан.

Унгария взе присъединяване в тестванията и получи дребни колета от съветската ваксина " Спутник-V ", което хвърли в ужас европейците, че тя ще заобиколи " европейския механизъм за утвърждение на новите ваксини, отбелязва организацията.

" Русия има непълен индустриален потенциал ", сподели Гергей Гуяш в изявление за телевизия АТВ, което е качено и на уеб страницата й.

Той добави, че Унгария е удовлетворена от присъединяване си в тестванията на съветската ваксина, само че за огромни доставки на ваксини тя ще би трябвало " да бъде част от процедурата в Европейски Съюз или да внася от Китай ".

Изявлението на Гуяш е първата ясна индикация, че съветски ваксини няма да се употребяват за всеобщи имунизации в Унгария.

Премиерът Орбан сподели наскоро, че Унгария не изключва никакъв канал, по който може да си обезпечи ваксини, и изпрати експертни екипи в Русия, с цел да следят процеса на производството. Будапеща се съгласи също по този начин да взе участие в тестването на съветската ваксина.

Правителството на Орбан е поело също уговорката да разчита на утвърждението на Европейската организация по лекарствените средства за имунизациите, които употребява, и нееднократно уточни, че ще употребява лични специалисти за тестване и утвърждение, което е краткотрайна алтернатива за страни членки на Европейски Съюз при изключителни обстановки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР