Унгария ще изпрати още най-малко 60 войници в Косово до

...
Унгария ще изпрати още най-малко 60 войници в Косово до
Коментари Харесай

Унгария увеличава броя на войниците си в Косово

Унгария ще изпрати още минимум 60 бойци в Косово до идващото лято, съобщи министърът на външните работи на тази страна Петер Сиярто и добави, че в задачата на НАТО в Косово сега се намират 398 маджарски бойци, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

След двудневна среща на министрите на външните работи на НАТО в Брюксел Сиярто сподели, че Унгария ще се кандидатира за командна позиция в силите КейФОР в Косово, откакто идната година изтече мандатът на италианския пълководец на силите.

Според неговите думи унгарските бойци ще бъдат преразпределени от мироопазващата задача на Организация на обединените нации в Кипър, а с изключение на в Косово спомагателни сили ще бъдат изпратени и в Афганистан.

По-голямата роля на Унгария в задачите на НАТО е в сходство с обещанието, обещано на генералния секретар на тази организация Йенс Столтенберг.

Говорейки за Македония, Сиярто сподели, че страната от дълго време е трябвало да стане членка на НАТО. Той има вяра, че откакто завърши процеса към смяната на името й, процесът на присъединение към НАТО ще завърши идната година.

Историята ни е посочила, че в случай че съществуват нерешени проблеми в Западните Балкани, това води до огромни проблеми. Би било по-добре това да се избегне, а най-хубавият метод за това е ускорение на процеса на интеграция, съобщи Сиярто
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР