Унгария се е оплакала на Европейския съюз, тъй като Украйна

...
Унгария се е оплакала на Европейския съюз, тъй като Украйна
Коментари Харесай

Унгария се жалва на ЕС, че Украйна пречи на бизнеса ѝ

Унгария се е оплакала на Европейския съюз, защото Украйна затруднява бизнеса на нейни компании, като производителя на медикаменти Richter, тъй като имат интервенции в Русия, оповестява " Ройтерс ".

Унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи на брифинг, че Будапеща ще изиска от Брюксел да предприеме стъпки , с цел да подсигурява, че украинските управляващи " не би трябвало да вършат невъзможни интервенциите на компании от Европейски Съюз ".

" Тези компании не са нарушили никакви правила, единственият им " грях " е, че имат наличие и в Русия " , акцентира той.
 Отношенията сред Украйна и Унгария се обтягат
Отношенията сред Украйна и Унгария се обтягат

Министерството на външните работи също упрекна Унгария, че ускорява " възприятието за безотговорност " на Русия

През април Европейската комисия предложи едногодишно преустановяване на митата за импорт за всички украински артикули, които не са обхванати от съществуваща договорка за свободна търговия, в опит да помогне на стопанската система на страната по време на войната с Русия.

Сиярто уточни, че Унгария няма да бъде срещу вероятно удължение на цялостния безмитен статут за украински артикули , който е в действие в Европейски Съюз до юли 2023 година

По-рано този месец унгарският производител на медикаменти Richter заяви, че заради смяна в украинското законодателство разрешението за стартиране на пазара на някои от неговите артикули може да бъде отнето , в случай че производителят работи и заплаща налози в Русия.

От компанията показаха, че възнамеряват да апелират решение за прекъсване на 35 от нейните артикули.
 Унгария не желае да я поучават за Русия и се нервира на Украйна
Унгария не желае да я поучават за Русия и се нервира на Украйна

Според Будапеща рецензията на Германия е несправедлива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР