Унгария обяви, че срещата на Вишеградската четворка, насрочена за утре

...
Унгария обяви, че срещата на Вишеградската четворка, насрочена за утре
Коментари Харесай

Унгария отменя срещата на Вишеградската четворка заради бойкот от Полша и Чехия

Унгария разгласи, че срещата на Вишеградската четворка, планувана за на следващия ден в Будапеща, няма да се състои , оповестява " Франс прес ".

Това се случва, откакто полският и чешкият министър на защитата взеха решение да не участват поради унгарската позиция по отношение на нашествието на Русия в Украйна.

Унгарското министерство на защитата заяви, че среща на министрите на защитата от така наречен Вишеградска група ще се организира на по-късна дата.

По-рано полският министър на защитата Мариуш Блашчак съобщи, че " няма да отиде " в Будапеща.
 Умерената позиция на Орбан за Русия разклаща позициите му във
Умерената позиция на Орбан за Русия разклаща позициите му във " Фидес "

Малко преди изборите през април, на които Орбан ще се бори за нов мандат

От своя страна сътрудника му от Чехия - Яна Черночова, сподели още предходната седмица, че няма да участва на срещата в унгарската столица. Те ще имат избори и не е редно аз да вземам участие в акцията, изясни тя, визирайки парламентарните избори в Унгария на 3 април. Винаги съм подкрепяла Вишеградската група и доста скърбя, че унгарските политици в този момент намират евтиния съветски нефт за по-голям от украинската кръв, посочи Черночова.

Вишеградската четворка включва Словакия, Чехия, Полша и Унгария и беше основана при започване на 90-те години на предишния век след посткомунистическия преход за поощряване на ползите на Централна Европа.

Групата беше изключително дейна по време на мигрантската рецесия през 2015 година, като четирите страни отхвърлиха препоръчаната от Европейската комисия система за систематизиране на част от бежанците по квоти.
 Европейски Съюз няма да постанова наказания на съветския газ и нефт, удовлетворен Орбан
Европейски Съюз няма да постанова наказания на съветския газ и нефт, удовлетворен Орбан

Енергийните доставки за Унгария били подсигурени

Руската инвазия в Украйна обаче акцентира разликите в групата, защото унгарският водач Виктор Орбан, непосредствен до съветския президент Владимир Путин,

Орбан към този момент разгласи, че Той обаче предизвести, че глобите против Русия и унгарската стопанска система.

Орбан осъди офанзивата на Русия против Украйна, само че избегна персоналната рецензия към президента на Русия Владимир Путин.

Той също по този начин отхвърли да позволи доставката на оръжие в Украйна през Унгария, за разлика от другите страни от НАТО, граничещи с Украйна - Полша, Румъния и Словакия - и е изрично срещу глобите против съветската сила, позиция, подкрепена от доста гласоподаватели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР