Унгария е сред поддръжниците на европейската подкрепа за пълноценното присъединяване

...
Унгария е сред поддръжниците на европейската подкрепа за пълноценното присъединяване
Коментари Харесай

Сиярто: Унгария е поддръжник на пълното присъединяване на България и Румъния към Шенген

„ Унгария е измежду поддръжниците на европейската поддръжка за пълноценното присъединение на Румъния и България към Шенгенското пространство допустимо най-скоро. “

Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто пред комисия на Народното събрание, съобщи „ Аджерпрес “.

„ Присъединяването на Румъния към Шенгенското пространство във допустимо най-кратък период е в народен интерес на Унгария “, акцентира главата на унгарската дипломация.

Сиярто добави, че държавното управление, в което той членува, се надява това да стане преди края на унгарското председателство на Европейския съвет на 31 декември.

Унгарският топ посланик посочи компликациите, произлизащи от обстоятелството, че Румъния не е част от сухоземния Шенген.

„ Румъния е подхванала всички нужни подготвителни ограничения, с цел да бъде кооптирана, както демонстрират оценките на специалистите от Брюксел и съвсем единомислещата поддръжка на членовете на Европейски Съюз “, акцентира той.

Във връзка с отхвърли на Австрия да поддържа влизането на Румъния в Шенген унгарският министър съобщи, че това е образец за използване на двойни стандарти.

„ Обикновено, когато ние откажем да подкрепим нещо, това незабавно се преглежда като нарушаване на идеалите на бащите създатели и шокиращо разцепление на европейското единение, само че когато западноевропейска страна направи същото, това се счита за законно използване на правата, произлизащи от договорите на Европейски Съюз “, сподели Сиярто.

Той посочи, че унгарското държавно управление води непрекъснати съвещания с Виена, само че „ вътрешната обстановка в Австрия е станала нестабилна след последните избори, които не бяха извоювани от досегашните ръководещи сили “.

„ На спечелилия обаче не се дава опция да сформира държавно управление “, добави министърът.

„ Присъединяването на Румъния също по този начин ще бъде в цялостно единодушие с ползите на унгарската етническа общественост в Румъния “, сподели още Сиярто. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР