Унгария е блокирала изявление на Европейския съюз, критикуващо новия закон

...
Унгария е блокирала изявление на Европейския съюз, критикуващо новия закон
Коментари Харесай

Унгария блокира изявление на ЕС, критикуващо Китай за Хонконг

Унгария е блокирала изказване на Европейския съюз, критикуващо новия закон за сигурност на Китай в Хонконг. Това са разкрили двама дипломати, като това е ход, който евентуално ще подкопае опитите за противопоставяне на ограничението на свободите от Пекин в някогашната английска колония, отбелязва " Ройтерс ".

Европейски Съюз, който има за цел да поддържа Англия и Съединени американски щати в отстояването на правата на индивида в Хонконг, трябваше да направи изказването си в понеделник на среща на външните министри на Европейски Съюз, само че не съумя да завоюва нужното единодушие от всички 27 страни на Европейски Съюз.

" Аргументът на Унгария беше, че Европейски Съюз към този момент има прекалено много проблеми с Китай ", прецизирал пред " Ройтерс " почитан посланик от Европейски Съюз. Втори почитан посланик е удостоверил блокирането и позицията на Унгария. Представител на Европейски Съюз съобщи, че изказването е било изтеглено от процеса на утвърждение на Европейски Съюз.

Китай и Европейски Съюз си постановиха взаимни наказания по отношение на обвиняванията на Запада в нарушение на човешките права в Синцзян на 22 март.

Миналия месец Будапеща насилствено поддържа глобите на Европейски Съюз, наричайки ги " безсмислени ", и одобри китайския министър на защитата на публично посещаване дни след решението на Европейски Съюз за глобите.

Унгария е огромен адресат на китайски вложения. В предишното както Унгария, по този начин и Гърция, където китайският COSCO Shipping има мажоритарен дял в най-голямото пристанище в Гърция, блокираха изказванията на Европейски Съюз по отношение на Китай.

Най-добрият представител на Пекин в Хонконг тази седмица предизвести задграничните сили, че ще им бъде даден урок, в случай че се опитат да се намесят в ръководството на Китай на световния финансов център, защото напрежението сред града и западните държавни управления ескалира поради града. Прочетете още

Западът споделя, че новият закон за сигурност в Хонконг нарушава обещанието да се резервира висока степен на автономност на града след завръщането му през 1997 година под ръководството на Китай. Привържениците на Китай настояват, че законът е възстановил реда след всеобщи антиправителствени и антикитайски митинги през 2019 година

Безизходицата е последният удар по пълномощията на Европейски Съюз като бранител на правата на индивида, сподели един от дипломатите и повдига въпроси по отношение на " меката мощ " на стопански мощния Европейски Съюз, която разчита на вдъхновяващите страни да последват образеца му, като разгласят отвън закона смъртното наказване и отстояване на свободите на печата.

Той също по този начин акцентира предизвикването на Европейски Съюз за балансиране на бизнес връзките с Китай, неговия втори по величина търговски сътрудник, и способността му да приказва против репресиите на китайското държавно управление в Хонконг, против юристите по правата на индивида от 2015 година и против мюсюлманските уйгури в северозападен Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР