Унгария блокира отпускането на половин милиард евро от ЕС за

...
Унгария блокира отпускането на половин милиард евро от ЕС за
Коментари Харесай

Унгария спира помощ за половин милиард за Украйна

Унгария блокира отпущането на половин милиард евро от Европейски Съюз за Украйна. Средствата от така наречен Европейски фонд за мир са предопределени за компенсиране на страните членки за боеприпасите и оръжието, изпратени на украинската войска.

Външният министър Петер Сиярто посочи като съществена причина за позицията на Будапеща решението на Киев да глоби унгарската банка ОТР като спонсор на войната поради съдействието й с Русия.
Не можем да подкрепим отпущането на още половин милиард евро от Европейския механизъм за подкрепяне на мира за прехвърляния на оръжия в Украйна. Няма да дадем зелена светлина, до момента в който ОТП участва в този съответен лист на Украйна.
Петер Сиярто – министър на външите работи на Унгария

Сиярто предизвести, че в случай че глобите за банката не бъдат отстранени, Унгария ще блокира освен военната помощ за Киев, само че и подготвяния нов пакет от наказания против Русия и страните, които й оказват помощ да заобикаля глобите.

Националната организация за предварителна защита на корупцията на Украйна класифицира по-рано този месец OTP Bank като интернационален спонсор на войната поради продължаващото й наличие в Русия, което провокира ответна реакция от страна на унгарското държавно управление.

Отношенията сред Унгария и Украйна се обтегнаха след отхвърли на Будапеща да даде на Киев оръжия или да позволи прехвърлянето им през общата граница на двете страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР